Αρχική » Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

από Άκης Χουζούρης

Έφθασε η ώρα για την

Αγροτική Σχολή στην Αμαλιάδα!

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο νομό Ηλείας ήταν το βασικό θέμα που είχε αναδειχθεί στην συνάντηση που είχαν τον περασμένο Οκτώβριο ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Ο κ. Νικολακόπουλος είχε επισημάνει στην διάρκεια της συνάντησης ότι στο πλαίσιο αυτό η Ηλεία θα πρέπει να έχει θέση στον ακαδημαϊκό χάρτη με τον δικό της ξεχωριστό και ουσιαστικό ρόλο.  

Τα όσα δρομολογήθηκαν τότε επισφραγίζονται με τον πλέον επίσημο τρόπο, με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να λειτουργήσει Αγροτική Σχολή στην Αμαλιάδα, στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 

ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Για την σημαντική αυτή εξέλιξη ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε σχετικά: 

“Ουσιαστικό ρόλο στον χώρο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και δη στον αγροτικό τομέα, αποκτά η πόλη της Αμαλιάδας με την ίδρυση και λειτουργία Αγροτικής Σχολής στα πρότυπα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Από την πρώτη στιγμή που αναδείχθηκαν τα προβλήματα και οι επιπτώσεις που επέφερε ο περιβόητος νόμος ‘Γαβρόγλου’ στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνταν στο περιθώριο και την απαξίωση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας αναζητήσαμε τρόπους προκειμένου ο νομός να έχει τον δικό του ρόλο στην μεταλυκειακή εκπαίδευση, αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στον αγροτικό τομέα. 

Με δεδομένο ότι στην πόλη της Αμαλιάδας έχουν μπει οι βάσεις στον κλάδο της αγροτικής εκπαίδευσης και υπάρχουν και οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές, η κατεύθυνση ήταν να ενισχυθεί ο γεωργικός τομέας με την δημιουργία μίας Σχολής-πρότυπο με άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσανατολισμένο στα νέα δεδομένα και στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα, ώστε να προσελκύσει νέους από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ώρα για την Αγροτική Σχολή της Αμαλιάδας έφθασε και αυτό πιστοποιείται και από την προγραμματισμένη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση στη Δυτική Ελλάδα, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. 

Η παρουσία στην Αμαλιάδα και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Άγγελου Συρίγου, στο πλαίσιο της υπογραφής του Μνημονίου, καταδεικνύει ακριβώς την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας σε αυτό το εγχείρημα. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα για το νομό μας και έπεται συνέχεια”. 

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός υπογράμμισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην σύνδεση της Σχολής με την αγορά εργασίας, ώστε να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι στην πραγματική απασχόληση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00