Αρχική σελίδα ΕιδήσειςΔελτία Τύπου Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Α. Νικολακόπουλος με την αντιπροσωπεία των παραγωγών Τραγανού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Α. Νικολακόπουλος με την αντιπροσωπεία των παραγωγών Τραγανού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

από Άκης Χουζούρης

Της  ειδικής ενίσχυσης αγροτών για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κρίσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα τύχουν και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΔΙΑΣ» κατηγορίας φρούτων του Τραγανού αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφθηκε χθες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τους βουλευτές του Νομού μας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέα Νικολακόπουλο και Διονύση Καλαματιανό.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο των αγροτών αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Δημήτρης Τσάκωνας και τα μέλη Γιώργος Φωτόπουλος, Γιώργος Σταυρόπουλος και Γιώργος Νερολόγος, οι οποίοι από κοινού με τους προαναφερόμενους βουλευτές συναντήθηκαν με την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα μέλη και πιο συγκεκριμένα παραγωγοί βιολογικών καλλιεργειών επρόκειτο να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνολικού ύψους 26,2 εκατ. ευρώ που κατανέμονται σε 20.346 παραγωγούς, από την Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο όπως διαπιστώθηκε ένα υπηρεσιακό λάθος κατά την διαδικασία τους στερούσε αρχικά αυτή την δυνατότητα.

Στην συζήτηση που έγινε και με βάση την ενημέρωση που είχε η κα Καλογήρου το συγκεκριμένο πρόβλημα αναμένεται άμεσα να επιλυθεί, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και όσοι δικαιούνται από το Τραγανό να πάρουν τα χρήματά τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της έκτακτης αυτής συνάντησης.

Από το πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους αγρότες μας να στηριχθούν απέναντι στα προβλήματα της Ουκρανικής κρίσης, ενισχύονται και άλλες Ομάδες Παραγωγών ή Συνεταιρισμοί της Ηλείας σε τομείς όπως καλλιεργητές  με τα οπωροκηπευτικά που υλοποιούν δράσεις με στόχο το περιβάλλον, βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού οινοποιήσιμων αμπελώνων, κορινθιακής σταφίδας, σουλτανίνας κλπ.

ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενοι την απροσδόκητη εξέλιξη με το λάθος που έθετε εκτός τους αγρότες του Τραγανού κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση συνεννόησης με το Υπουργείο ώστε να μην υπάρξει καμιά τέτοια αδικία που θα έπληττε το εισόδημα των παραγωγών. Και είναι θετικό το γεγονός ότι το λάθος αυτό των υπηρεσιακών παραγόντων αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αντιμετωπισθεί εγκαίρως και να μην υπάρξει άλλο περαιτέρω πρόβλημα. Όπως και να έχει προσωπικά θα παρακολουθώ την εξέλιξή του για να διασφαλιστεί μία από τις σημαντικότερες ενισχύσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους παραγωγούς μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00