Αρχική » Ξεχωριστή αναφορά Μητσοτάκη στο 9ο “Our Ocean Conference”

Ξεχωριστή αναφορά Μητσοτάκη στο 9ο “Our Ocean Conference”

από Maria Petroutsa

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία, κατά την κεντρική του ομιλία, στην τελετή έναρξης της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2024».
Ο Πρωθυπουργός έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε η Ελλάδα στο 9ο “Our Ocean Conference”, που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην χώρα μας, συντονίστρια του οποίου ήταν η Βουλευτής του νομού μας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.
Είναι, άλλωστε, γνωστή η ιδιαίτερη βαρύτητα την οποία δίνει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, τη σχέση της προστασίας των ωκεανών με την κλιματική κρίση, τη γαλάζια οικονομία, τη βιώσιμη αλιεία, την ασφάλεια στη θάλασσα και τη θαλάσσια ρύπανση.
Τομείς παγκόσμιας δράσης με τους οποίους ασχολείται συστηματικά η Διονυσία και αναδείχθηκαν με τον πλέον σαφή τρόπο στο “Our Ocean Conference”, οδηγώντας τις χώρες που συμμετείχαν σε 472 δεσμεύσεις για την προστασία των θαλασσών, συνολικού ύψους 12 δισ. δολαρίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00