Αρχική » Ξεκινούν τα γυρίσματα της ευρωπαϊκής ταινίας “To the North” – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ευρωπαϊκής ταινίας “To the North” – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα

από Άκης Χουζούρης


Για άλλη μια φορά το Κατάκολο γίνεται πόλος έλξης της έβδομης τέχνης. Το φυσικό του κάλλος, η τοποθεσία, το απέραντο γαλάζιο και φυσικά οι θετικές κριτικές που έχει εισπράξει από προηγούμενες παραγωγές έχουν τοποθετήσει την περιοχή στις προτιμήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών και εγχώριων κινηματογραφικών εταιριών.
Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 15 Μαίου, ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας “To the North” (Προς το Βορρά), του Ρουμάνου σκηνοθέτη Mihai Minican.
Πρόκειται για μια ταινία μεγάλου μήκους, μια συμπαραγωγή Ρουμανίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Βουλγαρίας με βασικό παραγωγό την Ρουμάνικη εταιρία De Film και παραγωγό τον Radu Stancu και ελληνική εταιρεία συμπαραγωγής την εταιρία StudioBauhaus και παραγωγό τον Κωνσταντίνο Βασίλαρο. Την ελληνική παραγωγή συγχρηματοδοτεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ.
Τα μέλη της ελληνικής εταιρίας παραγωγής Άννα Ζωγράφου (διεύθυνση παραγωγής) και Κώστας Μπαλιώτης (unit manager) επισκέφθηκαν πρόσφατα τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, για μια πρώτη συνάντηση και ενημέρωση σχετικά με την ταινία και τα γυρίσματα που θα διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες, παραδίδοντας την απαραίτητη επιστολή διευκόλυνσης των γυρισμάτων.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την πλοκή της ταινίας αλλά και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή καθώς σε λίγες μέρες θα βρεθεί στο Κατάκολο μια ομάδα άνω των 50 ατόμων για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
Ο δρόμος προς τον Βορρά
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων στο Κατάκολο θα βρεθεί σε λίγες ημέρες το φορτηγό πλοίο “Άγιος Γεώργιος” της Med Ferries καθώς στον εσωτερικό του χώρο διαδραματίζεται η πλοκή της ταινίας.
Πρόκειται για μια ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη δεκαετία του ΄90 μετά την πτώση του κομμουνισμού στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος εμπνέονται από μαρτυρίες και γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1996 και αφορούν στην περίοδο όπου υπήρξε μεγάλο κύμα μετανάστευσης απο τις χώρες αυτές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά.
Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα θα γίνουν στην Ελευσίνα και το Κατάκολο.
-Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον μεγάλων κινηματογραφικών εταιρειών παραγωγής για το Κατάκολο γίνεται διαρκώς πιο έκδηλο.
Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας “Triangle of Sadness” του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Ostlund στη θαλαμηγό Christina O.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00