Αρχική » Νίκος Κοροβέσης: «Η φιλόξενη Ηλεία αγκάλιασε πλημμυρόπληκτες οικογένειες από την Δ. Γερμανία»

Σε μια πράξη αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών, με αφορμή την Εθνική τραγωδία τον Ιούλιο 2021, στην  Δυτική Γερμανία που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας  αφήνοντας πίσω της 180 νεκρούς, 800 τραυματίες ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά, προχώρησε η Π.Ε  Ηλείας και  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ν. Κοροβέσης, φιλοξενώντας  στην Ηλεία κάτοικους από την πλημμυρόπληκτη περιοχή Bad Neuenahr – Ahrweiler.

Οι φιλοξενούμενοι πλημμυρόπληκτοι φίλοι Γερμανοί, έφτασαν στην Ηλεία στις 30 Σεπτεμβρίου με στόχο να τους προσφερθούν λίγες μέρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς στην ηλιόλουστη και φιλόξενη Ηλεία  που γνωρίζει δυστυχώς πολύ καλά από τραγωδίες από φυσικές καταστροφές ( πλημμύρες, σεισμούς και φωτιές)  και αναχωρούν σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν οι παρακάτω  φορείς στην Ηλεία.

1) Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα ο Περιφερειάρχης  κ. Ν. Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ν. Κοροβέσης

2)Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  ο Συντονιστής κ. Δ. Παναγιωτόπουλος και η Προϊσταμένη Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών  κ. Πηνελόπη Μωυσιάδου

3) Η Ι. Μητρόπολης Ηλείας  και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γερμανός

4)  Η AEGEAN Airlines Corporate Affairs Manager Marina Spyridaki

5) Η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής  κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής  Ν. Ηλείας.

6)  Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και

Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών, Μουσείο Ακρόπολης

7) Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Πάτρα κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος

8) Το ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας  

9) Και η Αdamopoulos and Partners, Τεχνικό Γραφείο Μελετών – Κατασκευών  κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Νίκος Κοροβέσης ενημέρωσε τον Δήμο Bad Neuenahr – Ahrweiler ότι ο Ν. Ηλείας έχει μεγάλη παράδοση στην φιλοξενία  και προτίθεται και στην δική τους περίπτωση να το επαναλάβει. Όπως τόνισε «Η Ηλεία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν για μεγάλο διάστημα προσφυγόπουλα από την Κύπρο μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974. Φιλοξένησε το 2016 πρόσφυγες με τις οικογένειές τους στην Μυρσίνη-Λεχαινά.

Ο Δήμος Bad Neuenahr – Ahrweiler ανέβασε στην ιστοσελίδα του και στο Fb την πρόσκληση  μας και συνεργάστηκε μαζί μας για να φιλοξενήσει ο τόπος μας ανθρώπους που είδανε να χάνονται τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους, η περιουσία τους. Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους είναι και οικογένειες με παιδιά που όπως μας είπαν μετά την πλημμύρα δεν έχουν καν αποκατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις  οι εξωτερικοί και υπαίθριοι χώροι , με αποτέλεσμα να μην να υπάρχει χώρος να παίξουν. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε  να προσφέρουμε επιτόπου βοήθεια στους πληγέντες, αλλά όλοι μαζί στην Ηλεία τους προσφέρουμε  λίγες μέρες ηρεμίας στην φιλόξενη Ηλεία μας, ώστε  να πάρουν ανάσα από τον απόλυτο τρόμο που ζήσανε.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας, που η Ηλεία με τις  ατελείωτες  καθαρές παραλίες  θα βοηθήσει  τους πλημμυρόπληκτους να πάρουν μια μικρή γεύση από διακοπές. Ο Ν. Ηλείας είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, μία πανέμορφη περιοχή όπου γεννήθηκαν και πραγματοποιούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες κατά την αρχαιότητα. Τους αναφέραμε τα λόγια του Σεβασμιότατου κ.κ. Γερμανού «Η Ηλεία είναι και τον Οκτώβρη ηλιόλουστη». Με σύμμαχο την φιλοξενία μας και τον καιρό οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν τις ωραίες παραλίες μας και την  Αρχαία Ολυμπία και την Ακρόπολη,, ενώ τους φιλοξενούμενους τους καλωσόρισε στην Βουλή η Ηλεία Βουλευτής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου,  Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Ελπίζουμε αυτές οι λίγες ξένοιαστες μέρες να γίνουν ένα μικρό βάλσαμο στις πληγές τους.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00