Αρχική » Νίκος Καλάκος: Η νεολαία μας είναι το brand name της Ηλείας

Νίκος Καλάκος: Η νεολαία μας είναι το brand name της Ηλείας

από Maria Petroutsa


Η νεολαία αποτελεί το κομμάτι της κοινωνίας που έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση που βίωσε ο τόπος μας την τελευταία δεκαετία, ωστόσο είναι αυτό το ίδιο κομμάτι που κρατάει ζωντανή την ελπίδα. Και αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη, αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον.
Η Ηλεία έχει την ευλογία να διαθέτει στον νεανικό πληθυσμό της παιδιά –θαύματα. Μαθητές Γυμνασίου του Κάμπου κατέλαβαν την 1η θέση μεταξύ 37 ομάδων στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ρομποτικής, μαθητές από τον Πύργο προκρίθηκαν στον τελικό της 27ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων και τόσα άλλα παιδιά μας έχουν αναδείξει την Ηλεία σε φυτώριο μελλοντικών επιστημόνων. Αυτά τα παιδιά, αυτά τα μυαλά με τις φρέσκες ιδέες είναι το brand name της Ηλείας!
Το λεγόμενο brain drain, προϊόν της οικονομικής κρίσης, οδήγησε πολλούς νέους από την Ηλεία, με ακαδημαϊκά και εργασιακά προσόντα στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Η σύγχρονη μορφή μετανάστευσης είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπινου κεφαλαίου, που θα μπορούσε να συντελέσει στην εξέλιξη της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης του τόπου μας.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική της στήνει για τη γενιά της κρίσης γέφυρες επιστροφής στην Ελλάδα και στηρίζει εκείνους που έμειναν στον τόπο τους τα δύσκολα χρόνια, που πάλεψαν και πίστεψαν στις δυνατότητες της πατρίδας μας. Η Νέα Δημοκρατία έκρινε αναγκαία την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της νεολαίας, γιατί πιστεύει ότι η νέα γενιά της Ελλάδας δεν αποτελεί απλώς το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά συμβάλλει και στη διαμόρφωσή του.
Νομοθετεί βάσει συγκεκριμένων πολιτικών, θεσπίζοντας τα κατάλληλα εργαλεία και εφόδια για πραγματική και ρεαλιστική στήριξη των νέων. Με σχέδιο και ένα στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων, με μέτρα που αγγίζουν κάθε νέο, τον επαγγελματία και επιχειρηματία, τον φοιτητή, τον νέο αγρότη, τους νέους γονείς. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει με πράξεις τις διεκδικήσεις και τα οράματα της νεολαίας.
Η Ηλεία σφύζει από νέους και νέες με έμπνευση, ενέργεια, καινοτόμες ιδέες, ταλέντο και ικανότητες, βασικά συστατικά για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τόπου μας και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η νεολαία μας είναι το brand name της Ηλείας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00