Αρχική σελίδα ΕιδήσειςΗλειακά Νέα Νίκος Διαμαντόπουλος προς Δήμο Ήλιδας: “Τιμή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού”

Νίκος Διαμαντόπουλος προς Δήμο Ήλιδας: “Τιμή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού”

από Maria Petroutsa

Πρόταση θύμησης, προς τον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή Ήλιδας κατέθεσε ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, με θέμα “Τιμή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού”. Ο κ. Διαμαντόπουλος, αναφέρεται στη συμπλήρωση ογδόντα (80) ετών από τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου 1944 που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και την θλιβερή επέτειο για την Κοινότητα Κεραμιδιάς. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Διαμαντόπουλος, είχε θητεύσει ως Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, κατά την δημοτική περίοδο 2014-2019 και μάλιστα ως επικεφαλής της νεανικής δημοτικής παράταξης “ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”.
Αναλυτικά, όσα αναφέρει ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, στο σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες Αρχές του Δήμου Ήλιδας, με ημερομηνία 5-6-2024:
“Κατά το έτος 2024 μ.Χ. (Ολυμπιακό, σημειωτέον), δηλαδή αυτό που διανύουμε, υφίσταται μία θλιβερή επέτειος, (ειδικά) για την περιοχή μας.
Φέτος, συμπληρώνονται ογδόντα (80) χρόνια από τα φρικιαστικά εγκλήματα των Γερμανών Ναζιστών, σε χωριά του νυν Δήμου Ήλιδας. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω γεγονότα έλαβαν χώρα στις 18 Ιουλίου 1944, με επίκεντρο την Κοινότητα Κεραμιδιάς, αλλά και στην Κοινότητα Δάφνης.
Απευθύνομαι ως πολίτης, προς την Δημοτική Αρχή Ήλιδας και το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας, εκείνη η τραγωδία, (ειδικά) φέτος να μην ξεχαστεί, αλλά (με κάποιον τρόπο) να μνημονευθεί. Και αυτό, προς τιμήν των συνανθρώπων μας, που τόσο άδικα, αναπάντεχα και αποτρόπαια, έχασαν τη ζωή τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά. Ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, ξεκληρίστηκαν. Άνθρωποι που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αθώα θύματα. Άνθρωποι όλοι τους που έπεσαν θύματα των χιτλερικών θηριωδιών. Ότι πιο απάνθρωπου και απεχθούς, έχει γνωρίσει η ανθρώπινη -νεότερη- ιστορία.
Ας είναι αναπαυμένες οι ψυχές τους”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00