Αρχική » ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Η ορεινή Ηλεία αντιμετωπίζει υγειονομική εγκατάλειψη

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ:Η ορεινή Ηλεία αντιμετωπίζει υγειονομική εγκατάλειψη

από Maria Petroutsa


Το αίτημα των κατοίκων για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Λαμπεία (Δίβρη) μεταφέρει στη βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που έχουν οδηγήσει στην υγειονομική εγκατάλειψη της ορεινής Ηλείας.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής, οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της υγειονομικής εγκατάλειψης, αναγκαζόμενοι να μετακινούνται σε πόλεις όπως ο Πύργος και η Πάτρα για να λάβουν βασικές ιατρικές υπηρεσίες. Η κατάσταση αυτή επιφέρει σημαντικό ψυχολογικό και οικονομικό βάρος στους κατοίκους. Το Περιφερειακό Ιατρείο Λαμπείας δεν διαθέτει μόνιμο ιατρό, ενώ οι αγροτικοί γιατροί που διορίζονται συχνά απουσιάζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την παρεχόμενη φροντίδα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί δεν μπορούν ούτε να υποκαταστήσουν την υποχρέωση της πολιτείας για καθολική προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ούτε να ανταποκριθούν επαρκώς στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για κρατική παρέμβαση και υποστήριξη.
Ο Μιχάλης Κατρίνης μάλιστα σημειώνει, ότι το αίτημα για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Λαμπεία διατυπώνεται από τους κατοίκους ήδη από τις απαρχές της θεμελίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και νομιμοποιείται από το γεγονός ότι η γεωγραφική και κοινωνική απομόνωση της περιοχής καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, ενώ ο πληθυσμός που παραμένει στην περιοχή αποτελείται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του από ηλικιωμένους με αυξημένες ανάγκες. Η δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Λαμπεία δεν αποτελεί απλά ένα τοπικό αίτημα, αλλά μια αναγκαιότητα για την υγειονομική ασφάλεια και ευημερία μιας ολόκληρης περιοχής, υπογραμμίζει ο βουλευτής.
Καταλήγοντας, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να αναφέρει τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό και εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα για δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Λαμπεία (Δίβρη), ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους της ορεινής Ηλείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00