Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Την Κυριακή πρέπει να μπει ένα τέλος στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας’’

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Την Κυριακή πρέπει να μπει ένα τέλος στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας’’

από Maria Petroutsa

Η αλαζονεία της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη αγνοεί και προσπερνά τις ανάγκες των πολιτών και τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτή την αλαζονεία την έχουν βιώσει και οι πολίτες της Ηλείας.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτή η αλαζονεία προσλαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά ακραίων καθεστωτικών συμπεριφορών.
Σε όσα ζητήματα ανακύπτουν και καθιστούν έκθετη και απολογούμενη την κυβέρνηση, η απάντηση είναι το ‘’41% των βουλευτικών εκλογών’’.
Για την κυβέρνηση της ΝΔ, η ψήφος των Ελλήνων πολιτών της δίνει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και να μη δίνει λογαριασμό.
Να παραβιάζει το κράτος δικαίου, να παρανομεί, να συγκαλύπτει ευθύνες, να φθείρει διαρκώς τους θεσμούς.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κλονιστεί, ανεπανόρθωτα, η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στη Ελληνική δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζω:
-Την αλλοίωση στοιχείων για το δυστύχημα των Τεμπών με το μπάζωμα και τη μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης και προστασίας όσων είχαν την πολιτική ευθύνη.
-Το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Ο κλονισμός και η παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι, πλέον, δεδομένα που δεν αποκρύπτονται. Συνιστούν αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη και σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ.
-Την πρόσφατη έκθεση των «δημοσιογράφων χωρίς σύνορα», που κατατάσσει τη χώρα μας στην 88η θέση παγκοσμίως σε θέματα ελευθερίας του Τύπου.
-Τη διαρροή emails εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ για την επιστολική ψήφο.
-Το σκάνδαλο των υποκλοπών και της διακίνησης και εμπορίας παράνομου λογισμικού παρακολούθησης σε χώρες με αυταρχικά καθεστώτα από την Ελλάδα,γεγονός που επισημάνθηκε σε έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να πείσει όλους τους Έλληνες ότι η παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου είναι κανονικότητα.
Και όποιος έχει αντιρρήσεις, το επιχείρημα είναι το 41%.
Την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες έχουν την ευκαιρία να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ, όλο αυτό το διάστημα, αντιστάθηκε σθεναρά σε αυτές τις καθεστωτικές νοοτροπίες. Με θεσμικές παρεμβάσεις και σεβασμό στο ρόλο και τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών.
Και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που κατάφερε να οδηγήσει στην έξοδο αρκετά από τα στελέχη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη (Δημητριάδης, Παπασταύρου, Μπρατάκος) μέσα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε και στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της Βουλής.
Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που φοβάται ο κ.Μητσοτάκης. Γιατί είναι το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να συγκροτήσει αυτό το δυναμικό, νέο ρεύμα ανατροπής. Γιατί είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει ξανά την ξεχασμένη Ελλάδα στο προσκήνιο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ το έχει κάνει και μπορεί να το ξανακάνει, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00