Αρχική » Μιχάλης Κατρίνης ‘’Αυτά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ακούγονται’’

Μιχάλης Κατρίνης ‘’Αυτά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ακούγονται’’

από Maria Petroutsa


Σε μια εφ΄όλης της ύλης αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης παρέθεσε στοιχεία που τεκμηριώνουν την αποτυχία αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας .
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης που ενεργοποιείται και περιλαμβάνει φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και στην πλασματική εικόνα για την υποτιθέμενη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Κατρίνης:
-Σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εφαρμόζεται τεκμαρτός και αυθαίρετος τρόπος φορολόγησης, όπως συμβαίνει με τον οριζόντιο και άδικο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.
-Το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός των τροφίμων κυμάνθηκε στο 9,4% σε ετήσια βάση, ενώ από το 2020 έως το 2023 ο σωρευτικός πληθωρισμός στα τρόφιμα φτάνει το 29%.
-Είναι ελάχιστοι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στα σούπερ-μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε επιβολή προστίμων σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, όμως οι ανταγωνίστριες εταιρείες συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες ή και υψηλότερες τιμές από τις εταιρείες που δέχτηκαν το πρόστιμο.
-Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Στην πραγματικότητα ο μειωμένος ή μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, όπου εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είχε επιτυχία, γι’ αυτό και το μέτρο παρατάθηκε. Στην Ισπανία μάλιστα η επιτυχία του επιβεβαιώθηκε από σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
-9 στους 10 εργαζόμενους έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών διατροφής, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Περιορίζουν ή κόβουν ψύξη-θέρμανση, κρέας, φρούτα και λαχανικά.
-Τα ενοίκια το 2023 παρουσιάζουν αύξηση κατά μέσο όρο 5,9%, ενώ σχεδόν 1 εκατομμύριο ακίνητα είναι εκτός αγοράς.
-Στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στο διαδίκτυο η Ελλάδα είναι ουραγός στις ταχύτητες και πρωταθλήτρια στις χρεώσεις. Με βάση τη μέση ταχύτητα σύνδεσης των σταθερών δικτύων Internet τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ελλάδα καταλαμβάνει την 101η θέση παγκοσμίως.
-Οι υπέρογκες χρεώσεις για προμήθειες των τραπεζών παραμένουν, ενώ έχουν περάσει 4 χρόνια από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.
-Η Ελλάδα είναι στην 42η θέση στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας, κάτω από Τουρκία και Βουλγαρία.

  • Η Ελλάδα είναι 26η στην Ε.Ε. στο δείκτη φιλικότητας για ίδρυση startup εταιρειών
  • Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην αύξηση του ενεργειακού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 2018 ως σήμερα.
    -Οι άμεσες ξένες επενδύσεις κατευθύνονται κυρίως σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εξαγορές και επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ οι παραγωγικές επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα , σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του διοικητή της ΤτΕ.
    Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι παραβιάζει τις αρχές του κράτους δικαίου αλλά και της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.
    ‘’Πριν από δύο ημέρες, ο Πρωθυπουργός παρέστη για επικοινωνιακούς λόγους στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
    Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης, ότι ο Κώστας Σημίτης ως Πρωθυπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έβαλε τα θεμέλια για τη σύσταση και λειτουργία ανεξάρτητων αρχών, όπως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης έκανε και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φαλκιδεύσει τη λειτουργία της και να εμποδίσει την έρευνά της στην υπόθεση των υποκλοπών.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00