Αρχική » Με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια του 6ου Φεστιβάλ αγροδιατροφικών προϊόντων “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2024” – Παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη και χιλιάδων επισκεπτών η πρώτη ημέρα

Με τεράστια επιτυχία τα εγκαίνια του 6ου Φεστιβάλ αγροδιατροφικών προϊόντων “ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2024” – Παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη και χιλιάδων επισκεπτών η πρώτη ημέρα

από Maria Petroutsa


Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα που ξεπέρασαν σε αριθμό αυτές των πέντε προηγούμενων διοργανώσεων και σκόρπισαν χαμόγελα ικανοποίησης σε όλους, σήμανε η έναρξη του 6ου Φεστιβάλ αγροδιατροφικών προϊόντων «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2024» και της 1ης έκθεσης αγροτικών μηχανημάτων «EURO AGRO EXPO», στους πανέμορφους χώρους του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας.


Στους χώρους του αθλητικού «στολιδιού» του Δήμου Ήλιδας ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επισκέφθηκε τα περίπτερα των δεκάδων εκθετών, αλλά υποδέχτηκε και τους χιλιάδες πολίτες που επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ κατά την πρώτη ημέρα του.
Τα εγκαίνια του «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2024» πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με σημαντικές παρουσίες, ανάμεσά τους και αυτή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους της Έκθεσης ο ίδιος ο κύριος Χριστοδουλόπουλος.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος Β’, ενώ τους κεντρικούς χαιρετισμούς πραγματοποίησαν -εκτός του κυρίου Αυγενάκη- οι συνδιοργανωτές του μεγάλου θεσμού και συγκεκριμένα από τον Δήμο Ήλιδας ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και από το Επιμελητήριο Ηλείας ο πρόεδρος κ. Κώστας Νικολούτσος.
Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, καλωσόρισε τον κόσμο και εστίασε ιδιαίτερα στη μεγάλη αποδοχή του Φεστιβάλ στους κατοίκους της Περιφέρειας και στις προοπτικές που αυτό δίνει για το μέλλον.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι φέτος ο θεσμός είναι ιδιαίτερα ανανεωμένος και με μεγάλες καινοτομίες, έχοντας ως βασικό στόχο την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, πάντα με την υποστήριξη τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και επαγγελματιών του αγροδιατροφικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.


«Μαθαίνουμε τα καλά της Ελληνικής γης, ενώ παράλληλα προωθούμε και την παραγωγή της Ηλείας. Μια παραγωγή υψηλής διατροφικής αξίας, αφού ο κύκλος των προϊόντων ολοκληρώνεται στις ιδανικές συνθήκες που έχει ο ευλογημένος αυτός τόπος», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ήλιδας και συνέχισε λέγοντας ότι το Φεστιβάλ αλλάζει και εξελίσσεται με την ένταξη μιας σειράς παράλληλων εκδηλώσεων που στοχεύουν να φέρουν κοντά στην τοπική κοινωνία και οικονομία, ανθρώπους και προϊόντα που παρουσιάζουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου τους, στοχεύοντας στη σύγχρονη φυσιογνωμία του.
Κλείνοντας επικεντρώθηκε σε ένα ακόμα στόχο που είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας στη σύγχρονη εκδοχή της, καθώς και στο γεγονός ότι ο θεσμός συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την περιοχή, όπως ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός γαστρονομίας, αλλά και ο εκθεσιακός τουρισμός.
Λίγο πριν το τέλος της όμορφης εκδήλωσης, βραβεύτηκαν πέντε επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα από τη Δυτική Ελλάδα για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο, ενώ ακολούθησε σόου πυροτεχνημάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00