Αρχική » Με σημαντικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε το δείπνο των ομογενών για τον εορτασμό της 25 Μαρτίου

Με σημαντικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε το δείπνο των ομογενών για τον εορτασμό της 25 Μαρτίου

από Άκης Χουζούρης

Συγκινητικές στιγμές με τους Ομογενείς από Αμαλιάδα και Πηνεία

 Στο επίσημο δείπνο των ομογενών της Αμερικής που δόθηκε στο Tarpon Springs για τον εορτασμό της  επετείου της Ελληνικής Επανάστασης  παρευρέθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ήλιδας με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη το Σάββατο 19 Μαρτίου.  

  Στο χώρο εκδηλώσεων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου παρίσταντο το μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσσου Gus Bilirakis, o Γερουσιαστής κ.  Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Λουκάς Τσώκος, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Ματαράγκας, (ο οποίος μάλιστα έχει φοιτήσει στα Σχολεία της Αμαλιάδας), και η Προεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών κ. Στέλλα Κοκόλη. 

Η εκδήλωση άνοιξε με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από μέλη των τοπικών  πολιτιστικών Συλλόγων. 

Ο Δήμαρχος του Tarpon Springs κ. Χρυσόστομος Αλαχούζος ανέγνωσε τη Διακήρυξη της ημέρας της 25ης  Μαρτίου 2022 ως “Ημέρα της 201ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης”. Ακολούθησαν μηνύματα και χαιρετισμοί από τους επισήμους, καθώς και ανταλλαγή δώρων από τους οργανωτές και την Επιτροπή Παρέλασης. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στην Ελληνική Επανάσταση ως την σημαντικότερη στιγμή της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, και εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του, που θα παρακολουθήσει τους εορτρασμούς στον τόπο όπου οι Έλληνες της Διασποράς διαπρέπουν, κρατώντας τις παραδόσεις, την Ελληνική γλώσσα και τα έθιμα. Ευχαρίστησε τέλος το Δήμαρχο του Tarpon Springs και τους Ομογενείς για την ευκαιρία που δόθηκε στην αντιπροσωπεία του Δήμου Ήλιδας να συμμετάσχει σε αυτό τους εορτασμό.
Ο κ. Λυμπέρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κκ. Μπιλιράκη, Ραπτάκη και Ματαράγκα, να ενημερωθεί  για τις παρεμβάσεις της  Ελληνικής Ομογένειας πάνω σε Εθνικά, Οικονομικά και πολιτιστικά – τουριστικά ζητήματα, όπως και για το πώς τα τελευταία μπορούν να εξειδικευθούν για την περιοχή της Ήλιδας και της Ηλείας. 

Συγκινητική ήταν τέλος και η συνάντηση με ομογενείς από την Αμαλιάδα και την Πηνεία. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00