Αρχική » Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρωινές δράσεις του προγράμματος «Δημήτριος Βικέλας» στην Ορεινή Ολυμπία.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρωινές δράσεις του προγράμματος «Δημήτριος Βικέλας» στην Ορεινή Ολυμπία.

από Maria Petroutsa

Το πρωί της Τρίτης, αθλητές, μαθητές, γονείς και πολίτες βρέθηκαν στο Κούμανι, όπου συμμετείχαν στην επιμορφωτική συνάντηση στο Περιβαλλοντικό Μουσείο και Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν «Η Ορθολογική Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Άθληση σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Διονύσης Παναγιωτάρας, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες ήταν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην Τοξοβολία.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν στην Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας, στον χώρο αναψυχής στο Δάσος Κάπελης. Ο κ. Παναγιωτάρας ανέπτυξε το θέμα της Επίδρασης της Κλιματικής Αλλαγής στα Οικοσυστήματα και της Άθλησης για όλους σε Φυσικό Περιβάλλον.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι αθλητές έλαβαν μέρος στο άθλημα της Πυγμαχίας που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το Πρόγραμμα των Αθλητικών, Εκπαιδευτικών και Περιβαλλοντικών Δράσεων «Δημήτριος Βικέλας» συνεχίζεται το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία, στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ολυμπίας, για στελέχη και μέλη των αθλητικών σωματείων του Νομού Ηλείας.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, θα βρίσκεται το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με σπουδαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού όπως:

Ο Μιχάλης Μουρούτσος: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ταεκβοντο, η Νίκη Μπακογιάννη: Ασημένια Ολυμπιονίκης στο άλμα εις ύψος, η Κλέλια Πανταζή: Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής  το 2000 στο Σύδνεϊ, η Όλγα Βασδέκη: Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (Μελος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής & Αρχηγός Αποστολής ΠΑΡΙΣΙ 2024) Ασημένιος Παραολυμπιονίκης στην Κολύμβηση με συμμετοχή σε 3 Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004, ΠΕΚΙΝΟ 2008, ΛΟΝΔΙΝΟ 2012, η Ντέντα Άννα Χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο BOCCIA με συμμετοχές σε 2 Παραολυμπιακούς Αγώνες: ΡΙΟ 2016 και ΤΟΚΙΟ 2020, η Ντέντα Χριστίνα Χαλκινη παραολυμπιονίκης RAMP OPERATOR στο BOCCIA με συμμετοχές 2 Παραολυμπιακούς Αγώνες: ΡΙΟ 2016 και ΤΟΚΙΟ 2020, και άλλοι.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη εξειδικευμένη στην Αθλητική Παιδεία, Ιστορία και Αξίες του Αθλητισμού. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00