Αρχική » Με επιτυχία το «Ανοιξιάτικο Αθλητικό Φεστιβάλ» ΤΕΒΑ Π.Ε. Ηλείας

Με επιτυχία το «Ανοιξιάτικο Αθλητικό Φεστιβάλ» ΤΕΒΑ Π.Ε. Ηλείας

από Maria Petroutsa

*Εξαιρετικά ενδιαφέρον το σεμινάριο «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» για τους γονείς – κηδεμόνες των παιδιών

Με επιτυχία και ενθουσιώδη συμμετοχή παιδιών και γονέων ωφελούμενων ΤΕΒΑ, και όχι μόνο, από όλη την Ηλεία, ολοκληρώθηκε το Ανοιξιάτικο Αθλητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στον Πύργο.


Το Φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά, ενώ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και στα σημαντικά οφέλη της δράσης, η οποία, πέραν της διασκέδασης, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό, την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Συνεχάρη τα στελέχη της Π.Ε. Ηλείας και της Π.Ε. Αχαΐας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την οργάνωση και επιτυχία των δράσεων του προγράμματος, η μεγάλη συμμετοχή στις οποίες αποτελεί – όπως είπε – την καλύτερη ανταμοιβή για όλους. Άποψη στην οποία συμφώνησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού – Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, διαβεβαιώνοντας και ο ίδιος ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε δράση που σχετίζεται με τον αθλητισμό και έχει σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα στους πολίτες της Π.Ε. Ηλείας και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας.


Παιχνίδι – άθληση – συνεργασία – διασκέδαση
Οι περισσότεροι από 150 γονείς και παιδιά ηλικίας 6-16 ετών ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, που συγκεντρώθηκαν στον φιλόξενο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια σ’ ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον. Σκοπός ήταν η ενεργοποίηση των παιδιών, η ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικότητας και κυρίως η συμμετοχή τους σε δράσεις που συμβάλουν στην ψυχοσωματική υγεία και κοινωνική τους ανάπτυξη.
Βιωματικό σεμινάριο
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη βιωματικό σεμινάριο για γονείς και θεματικό εργαστήριο παιδιών με τίτλο «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» του E. De Bono. Μέσα από παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, εξερεύνησαν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας τους και αντάλλαξαν ιδέες και ευρηματικές λύσεις σε πιθανά σενάρια προβλημάτων. Βασική πρόκληση ήταν να «αποδράσουν» από τον συνήθη τρόπο σκέψης, εξετάζοντας κι άλλες οπτικές γωνίες στην επίλυση προβλημάτων και την σφαιρική λήψη αποφάσεων.
Σημαντική στην υλοποίηση τόσο του Φεστιβάλ όσo και των Σεμιναρίων ήταν η συμμετοχή της Υπεύθυνης Υλοποίησης Έργου ΤΕΒΑ για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας Αλεξάνδρας Στασινούλια και της Υπεύθυνης Υλοποίησης Συνοδευτικών Μέτρων για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Αχαΐας, Μαρίας Ξένου.
Αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, που με την παρουσία του στο Φεστιβάλ εξασφαλίστηκε η ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 2019), ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029803)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00