Αρχική » Με ασφαλέστερους προσκρουστήρες, νέα σύγχρονα πίλαρ, καθαρισμό και φωτισμό το λιμάνι του Κατακόλου

Με ασφαλέστερους προσκρουστήρες, νέα σύγχρονα πίλαρ, καθαρισμό και φωτισμό το λιμάνι του Κατακόλου

από Maria Petroutsa

  • Νέα σημαντικά έργα

Στην πλήρη ανακατασκευή-συντήρηση οκτώ προσκρουστήρων προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, σε συνέχεια των διαρκών εργασιών αναβάθμισης του λιμένα Κατακόλου. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν πέντε σύγχρονα πίλαρ για παροχή ρεύματος και νερού, θα αντικατασταθεί ο φωτισμός, ενώ συνεργείο καθαρισμού ήδη έχει εγκατασταθεί για τους κοινόχρηστους χώρους.
Οι προσκρουστήρες επιδιορθώθηκαν και συντηρήθηκαν, όπως επιβάλλεται κάθε δύο χρόνια, με τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα υλικά για τον ασφαλέστερο ελλιμενισμό των κρουαζιεροπλοίων. Συγκεκριμένα, λόγω της συνεχούς χρήσης από τα κρουαζιερόπλοια, οι προσκρουστήρες επιδιορθώθηκαν από πιστοποιημένη εταιρεία και τοποθετήθηκαν στην Προβλήτα 1. Το έργο εντάσσεται στις υπηρεσίες εκσυγχρονισμού του λιμένα που εξυπηρετούν την κρουαζιέρα και έχουν εξαιρετική απόδοση κατά τη χρήση τους.
Επισημαίνεται ότι οι προσκρουστήρες νέα γενιάς, δηλαδή τύπου «μπαλόνια» αντέχουν περισσότερο και είναι πιο λειτουργικοί μειώνοντας την πιθανότητα κινδύνου για τους χρήστες του λιμένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα υπάρχει πιο αποτελεσματική, σύγχρονη και αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων.

Πίλαρ, καθαρισμός και φωτισμός
Σύντομα, θα τοποθετηθούν πέντε νέα πίλαρ, που θα λειτουργούν με προπληρωμένη κάρτα που θα προμηθεύονται από το ΔΛΤΠ. Η υπηρεσία θα παρέχει την κάρτα η οποία θα ενεργοποιεί ο κάτοχος με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.
Τα πίλαρ θα τοποθετηθούν στο χώρο της μαρίνας – σε αντικατάσταση των παλιών που υπήρχαν επί 20 χρόνια – δίνοντας παροχή σε ρεύμα καθώς και σε νερό. Η τοποθέτηση των πίλαρ αναβαθμίζει σημαντικά τις παροχές προς τους ιδιοκτήτες σκαφών και αναμένεται να συμβάλλει στην προσέλκυση περισσότερων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, μετά από αξιολόγηση, ανανεώθηκαν τα πιστοποιητικά ISO του Λιμένα Κατακόλου.

  • Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί ηλεκτρολόγος για την αντικατάσταση των λαμπτήρων και ετήσια συντήρηση της χερσαίας ζώνης και της μαρίνας, ενώ συνεργείο καθαρισμού ήδη φροντίζει για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.
  • Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Όλες αυτές οι εργασίες θα είχαν γίνει τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα, εάν δυνάμεις της «σοφής» αντιπολίτευσης του Δήμου, δεν έκαναν άστοχες προσφυγές στην Αποκεντρωμένη και προκάλεσαν αυτή την καθυστέρηση του προϋπολογισμού. Όλες οι προσφυγές έπεσαν ξανά στο κενό και εμείς συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00