Αρχική » Μαθητές από την Ολλανδία στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Μαθητές από την Ολλανδία στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

Με κεντρικό θέμα του προγράμματος Erasmus τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Μύθους και την Εκεχειρία έγινε η επίσκεψη των 25 μαθητών από το Spinoza Lyceum Amsterdam και των Ελλήνων μαθητών από την Αρχαία Ολυμπία και το Πελόπιο. Τους μαθητές υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου.

Τους μαθητές από το εξωτερικό συνόδευαν οι καθηγητές κ.κ. Rob Hulkenberg, Mark Houtkooper και κα Shereen El Sherbini, ενώ τους μαθητές από την Ελλάδα η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, κα Αλεξία Λιάγκουρα, ο Διευθυντής Λυκείου Πελοπίου κ. Γιώργος Μπίρμπας, ο Υποδιευθυντής κ. Στέλιος Γιαννακέας και ο Καθηγητής κ. Χρήστος Μπελόκας.

Οι μαθητές συζήτησαν με τους αντιδημάρχους έννοιες όπως ο Ολυμπισμός, το Ολυμπιακό ιδεώδες, το ευ αγωνίζεσθαι ενόψει μάλιστα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον επόμενο μήνα και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, συζήτησαν για την θέματα μυθολογίας, αλλά και για την έννοια της εκεχειρίας και κατά πόσο στις μέρες μας εφαρμόζεται παγκοσμίως ως παύση του πυρός και διασφάλιση της ειρήνης.

Στο τέλος, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, τους Αντιδημάρχους και τους καθηγητές τους και αποχώρησαν με την ελπίδα ότι θα συναντηθούν ξανά σύντομα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00