Αρχική » Ι. ΣΜΥΡΛΗΣ-Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Ι. ΣΜΥΡΛΗΣ-Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

από Άκης Χουζούρης


Προοπτική ανάδειξης των τοπικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά!

-Σημαντικά τα επενδυτικά βήματα

που έχουν γίνει μέχρι σήμερα

με περαιτέρω δυνατότητα ανάπτυξης

Η ανάπτυξη των Ηλειακών μεταποιητικών επιχειρήσεων, εντός και εκτός συνόρων, με δράσεις που θα έχουν χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής, συζητήθηκαν στην διάρκεια των επαφών που είχαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Οργανισμού “Enterprise Greece” Ιωάννης Σμυρλής, ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος

Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο κ. Νικολακόπουλος με τον κ. Σμυρλή και με τον κ. Νικολούτσο, ο κ. Σμυρλής βρέθηκε στην Ηλεία και πραγματοποίησε επισκέψεις σε μεταποιητικές επιχειρήσεις του Ηλειακού κάμπου που έχουν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον εξαγωγικό τομέα, παράλληλα όμως διακρίνονται και στην εγχώρια αγορά. 

Ειδικότερα, κατά τις επισκέψεις που έγιναν στο συσκευαστήριο ‘Geofruit Hellas Α.Ε.’ στην περιοχή των Λεχαινών της οικογένειας Αγγελοπούλου, στην επιχείρηση ‘IlisParaskevopoulos Quality’ των αδελφών Παρασκευόπουλου στο Χάβαρι και στην ‘Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιΐα ΑΒΕΕ’ της οικογένειας Παναγιωτόπουλου στα Δουνέϊκα, διαπιστώθηκαν τα δυναμικά επενδυτικά βήματα που έχουν γίνει από τις επιχειρήσεις του νομού. 

Παρεμβάσεις για επίλυση προβλημάτων

Παράλληλα όμως επισημάνθηκαν και τα προβλήματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί και αναζητούν λύσεις, όπως είναι η ενεργειακή κρίση που έχει επιβαρύνει σημαντικά και τις επιχειρήσεις, ενώ ένα άλλο ζήτημα για το οποίο έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση είναι το θέμα των αλλοδαπών εργατών γης, καθώς καταγράφεται έλλειψη σε ότι αφορά την κάλυψη των τοπικών καλλιεργειών. 

Οι επιχειρηματίες έθεσαν και άλλα επιμέρους ζητήματα, τα οποία χρίζουν αντιμετώπισης προκειμένου να προστατευθούν οι τοπικές καλλιέργειες και να γίνουν ανταγωνιστικές, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης σε αυτή την κατεύθυνση. 

Άλλωστε, αυτό που επισημάνθηκε και από τον κ. Σμυρλή και από τον κ. Νικολακόπουλο, είναι ότι γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της διπλωματίας που ασκείται σε οικονομικό επίπεδο και επανέλαβαν και αυτό που είχαν συζητήσει σε προηγούμενη συνάντησή τους, ότι θα μπορούσε με την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών να δρομολογηθεί η οργανωμένη και προστατευόμενη από τους επιτήδειους της αγοράς, προώθηση των Ηλειακών προϊόντων σε ξένες χώρες.  

Ειδική αναφορά έγινε και στις δράσεις που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και στην ανάπτυξη επενδύσεων εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ως μέσο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00