Αρχική » Η εναλλακτική διαδραστική εικαστική έκθεση

Η εναλλακτική διαδραστική εικαστική έκθεση

από Άκης Χουζούρης

«@iamnotadollproject από 22-27 Μαΐου στην Αμαλιάδα

Θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια για μαθητές

Ο Δήμος Ήλιδας και το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας σε συνεργασία με τη γλύπτρια και δημιουργό του καλλιτεχνικού και διαδραστικού project«@iamnotadoll_project» Ιωάννα Παρασκευά  φιλοξενούν τα έξι γλυπτά  από 22-27 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας σε ειδική διαδραστική έκθεση, όπου οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο να δίνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην έμφυλη βία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης στις 22 Μαίου 2022 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με τίτλο «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ» με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και γονέων που θέλουν να δώσουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην έμφυληβία. Στην εκδήλωση είναι σημαντική η υποστήριξη του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου και της επιχείρησης Autoparts στην Αμαλιάδα.

Το «@iamnotadoll_project» είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – γλύπτριας / Conceptual FineArt Creator με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τους νέους αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους πιο μεγάλους σε ηλικία που γνωρίζουν. Έχουν την ιδιαιτερότητα να αλληλεπιδρούν έντονα με τον παρατηρητή, και ενώ αναπαριστούν πολύ έντονα τις φρικαλεότητες που εξακολουθούν να υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, πετυχαίνουν να το κάνουν με τόσο «φιλικό» και σύγχρονο τρόπο  ώστε να εξυπηρετούν τον ζωτικής σημασίας σκοπό που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων μας.

Τα 6 γλυπτά της σειράς “@iamnotadoll_project “Δεν είμαι κούκλα” που δημιουργήθηκαν, ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα, για αυτό το σκοπό μιλούν για: • Σεξουαλική παρενόχληση / βιασμός,• Βία στις  σχέσεις, οικογένεια, εργασία, (σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική) • Αναγκαστικός και πρόωρος γάμος, • Ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή)• Εμπορία γυναικών / κοριτσιών • Κατάχρηση στο διαδίκτυο 

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό και βιωματικό εργαστήριο με τους μαθητέςνα μπορούν δηλώσουν συμμετοχή στο email:kapsis@amaliada.gr και στο τηλ. 2622024431 (9πμ-2μμ & 5μμ-9μμ). Επίσης η έκθεση θα λειτουργεί 22-27 Μαΐου καθημερινά 9πμ-2μμ & 5μμ-9μμ. και επίσης θα μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν τη γλύπτρια Ιωάννα Παρασκευά και να συνομιλήσουν μαζί της για αυτό το μεγάλο ζήτημα της έμφυλης βίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00