Αρχική » Η εκδήλωση μνήμης και τιμής στο επίκεντρο της συνάντησης του καθηγητή Χρ. Τσάμη με το Δήμαρχο Ήλιδας

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής στο επίκεντρο της συνάντησης του καθηγητή Χρ. Τσάμη με το Δήμαρχο Ήλιδας

από Άκης Χουζούρης

Με το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη συναντήθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου κ. Χρήστος Τσάμης, με αφορμή τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της εκδήλωσης  για τα θύματα του Γερμανικού Ναζισμού στο Μαρτυρικό χωριό Γεράκι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και θα γίνει στο Μνημείο Ηρώων του χωριού για τους Ήρωες που έπεσαν υπέρ Πατρίδος από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής δύο εκλεκτών τέκνων του Γερακίου, του τότε Προέδρου της Κοινότητος Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου και του επί δεκαετίες Διδασκάλου του χωριού Δημητρίου Τσάμη.

rptnb

 Η κοινότητα Γερακίου  χαρακτηρίστηκε μαρτυρικό χωριό  με το υπ. αριθμ.  προεδρικό Διάταγμα 32/2020 που υπέγραψε ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος. Το Γεράκι συγκαταλέγεται στα δεκάδες  χωριά που υπέστησαν θηριωδίες κατά τις οποίες αθώοι άνθρωποι μαρτύρησαν και θανατώθηκαν και τους οποίους μνημονεύουμε και τιμούμε όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, ενώ θα γίνουν και σύντομες αναφορές στην θυσία των δύο Ηρώων, από τον Καθηγητή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Χρήστο Τσάμη, υιό του Ήρωα Δημήτρη Τσάμη και Θεόδωρο Αντωνόπουλο, δισέγγονο του Δημητρίου Τσάμη. Στο Ηρώον θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00