Αρχική » Η Ειδική Απεσταλμένη του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον Ωκεανό, Συντονίστρια Our Ocean Conference 2024, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στη “Διάσκεψη για τη Γαλάζια Πρωτοβουλία”, στο Μονακό

Η Ειδική Απεσταλμένη του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον Ωκεανό, Συντονίστρια Our Ocean Conference 2024, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στη “Διάσκεψη για τη Γαλάζια Πρωτοβουλία”, στο Μονακό

από Maria Petroutsa

Για τη συμβολή του «Our Ocean Conference 2024» στον παγκόσμιο πολιτικό διάλογο και τη βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία μίλησε η Ειδική Απεσταλμένη του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον Ωκεανό και Συντονίστρια «Our Ocean Conference 2024», Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Blue Initiative Conference, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου μίλησε για τα θέματα που η Ελλάδα πρόκειται να αναδείξει κατά τη διοργάνωση του Our Ocean Conference: την ενίσχυση των Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών, τον βιώσιμο παράκτιο τουρισμό, την πράσινη ναυτιλία, την ανάγκη αντιμετώπισης της ρύπανσης από πλαστικά και την ‘πράσινη’ μετάβαση της λεκάνης της Μεσογείου- και ζήτησε πιο ενεργή συνεργασία για την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία των ωκεανών. Η Διάσκεψη  Our Ocean 2024 (OOC-9)  πρόκειται να φιλοξενηθεί στην Αθήνα (16-17 Απριλίου) με εκατοντάδες συμμετέχοντες από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα.

Η Συντονίστρια του OOC-9 είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας Monaco Blue Initiative. Είχε επίσης συνομιλίες με την κα. Mahlet Mesfin, Αναπληρώτρια υπουργό για θέματα ωκεανών, και αλιείας του Γραφείου Ωκεανών και Διεθνών Περιβαλλοντικών και Επιστημονικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Συναντήθηκε επίσης με μέλη της ελληνικής κοινότητας που διοργάνωσαν εκδήλωση για τα ξενικά είδη, που εισβάλλουν στη Μεσόγειο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, ΜΚΟ, του ιδιωτικού τομέα, της επιστημονικής κοινότητας και των ΜΜΕ, επιδιώκοντας συνέργειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάπτυξη μιας πραγματικά βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας και τόνισε ότι  το Our Ocean Conference στοχεύει στην ανακοίνωση συγκεκριμένων δεσμεύσεων, για νέα έργα και πολιτικές.

Η πρωτοβουλία Monaco Blue είναι μια μοναδική πλατφόρμα για συζήτηση που φέρνει σε επαφή σημαντικούς παράγοντες που ασχολούνται με την προστασία και τη διακυβέρνηση των ωκεανών. Το Monaco Blue Initiative ξεκίνησε το 2010 από τον HSH Πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄ του Μονακό και συνδιοργανώνεται από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00