Αρχική » ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

από Άκης Χουζούρης

Δ. Αυγερινοπούλου: Θερμές Ευχές για ένα ευτυχισμένο 2022!

Η χρονιά που έφυγε έφερε μεν δυσκολίες, όπως η πανδημία της COVID-19, αλλά και σημαντικές επιτυχίες, όπως η επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το Τμήμα Πάτρα – Πύργος. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και ενίσχυσε το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ παρείχε μέτρα προστασίας για όλους. 

Το 2021 χαρακτηρίστηκε και από έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που έπληξαν όλη τη χώρα και δη την Ηλεία, λόγω της προϊούσας κλιματικής κρίσης. Η κλιματική κρίση φαίνεται ότι είναι εδώ και η Κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες, αλλά και να «θωρακίσει» τη χώρα μας έναντι των επερχόμενων φυσικών καταστροφών και των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Δημιουργήθηκε ο μηχανισμός της κρατικής αρωγής για την ουσιαστική και γρήγορη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από θεομηνίες, συστήθηκε, για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ ελήφθη και μια ειδικότερη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των υποδομών μας και του αγροτικού εισοδήματος.

Το έτος κλείνει με δύο σημαντικά έργα για το Νομό Ηλείας, τη λειτουργία του εργοστασίου της Τριανταφυλλιάς, κλείνοντας ένα μείζον θέμα του Νομούως προς την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων, και φυσικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επανέναρξη της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού ως προς το Τμήμα Πάτρα – Πύργος, ενώ ήδη αναβαθμίζεται και το υπάρχον οδικό δίκτυο. Στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,έχουν ήδη προγραμματιστεί νέα οδικά έργα και υποδομές που θα μας οδηγήσουν σε ένα αναπτυξιακό 2022 με ασφάλεια.

Ας μην ξεχνούμε, άλλωστε, ότι το 2022 διαφαίνεται ότι θα είναι μια χρονιά νέων αναπτυξιακών ευκαιριών για την Ηλεία, καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο, οιοικονομικοί δείκτες έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότεροιακόμα και από τις αρχικές προβλέψεις και έχουν τεθεί οι βάσεις για την ανάκαμψης της οικονομίας εντός του 2022. Με τις κατάλληλες χρηματορροές από το νέο Ευρωπαϊκό Πολυετές Χρηματοδοτικό Πλαίσιο, οι πόροι του Ταμείου Ανθετικότητας και Ανάκαμψης και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, θα υλοποιήσουμε τόσο κοινωνικές όσο και αναπτυξιακές πολιτικές και θα οδηγήσουμε τη χώρα με ευημερία στο μέλλον.

Δέσμευση για τη νέα χρονιά είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και η προώθηση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων στο Νομό μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους «Καλή Πρωτοχρονιά και Ευτυχισμένο το 2022!» Η νέα χρονιά ας φέρει σε όλους αγάπη, υγεία και ευημερία!

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00