Αρχική » “Επανεκκίνηση” του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από Παπαδάκο- Καρβέλη

-ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

-Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκε και τα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α.

Σημαντικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας και αναπληρωτής Δημάρχου δήμου Ήλιδας κ. Ανδρέας Παπαδάκος, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επανέλθει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα έχει σειρά συναντήσεων και το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν νέα συνάντηση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και εν συνεχεία ο διοικητής επισκέφθηκε και τα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α., όπου και ενημερώθηκε για την δράση του Συλλόγου.

Εκτενής ενημέρωση

Σε συνέχεια των επαφών που είχαν στην Πάτρα, όπου και τέθηκαν εκτενώς όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Νοσοκομείου, όπως είναι η λειτουργία της νέας πτέρυγας, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου και η επανεκκίνησή του για να προσφέρει την απαιτούμενη περίθαλψη στους κατοίκους του Νομού, ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε τη Νοσηλευτική Μονάδα και συναντήθηκε με τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο και την διοικήτρια κα Ειρήνη Αγγελάκου.

Πρώτη στάση ήταν η νέα πτέρυγα, όπου και αναλύθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα προκειμένου να δοθεί το ‘πράσινο φως’ για να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, ενώ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό, όχι μόνο για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της λειτουργίας του υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού, δωρεές του κ. Ανδρέα Παπαδάκου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, νοσηλευομένων και εξωτερικών ασθενών.  Ως εκ τούτου τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων καθώς και της πλήρους στελέχωσης του τμήματος με ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των παραπάνω ιατρικών μηχανημάτων με την μέγιστη αξιοποίησή τους.

Ακολούθως ο κ. Καρβέλης απεδέχθη την πρόσκληση του κ. Παπαδάκου και επισκέφθηκε τα γραφεία του Σ.ΦΙ.Ν.Α. όπου και ενημερώθηκε για το σκεπτικό δημιουργίας του Συλλόγου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο όσο και τα υπόλοιπα μέλη, για την στήριξη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αλλά και γενικότερα την ενίσχυση των μονάδων υγείας στο Νομό Ηλείας.

Έπεται συνέχεια…

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι ο κ. Παπαδάκος ξεκαθάρισε στον κ. Καρβέλη ότι ο Σύλλογος μπορεί να συστάθηκε για να στηρίξει την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παρ’ όλα αυτά το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην ομαλή λειτουργία όλων των Μονάδων Υγείας στην Ηλεία και κατέστησε σαφές ότι όταν παρίσταται ανάγκη θα πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη των Νοσοκομείων.

“Μιλάμε για επανεκκίνηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αυτός είναι ο στόχος και είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε καταφέρει και έχουμε αναπτύξει πολύ καλή συνεργασία με τον αγαπητό διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και δρομολογούμε πολλά πράγματα για το Νοσοκομείο μας και γενικότερα για τον τομέα της υγείας στην Ηλεία” τόνισε ο κ. Παπαδάκος και συμπλήρωσε: “Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να προχωρήσουν οι προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων ιατρών, τόσο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας όσο και του Πύργου, θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν γιατροί στο Νομό μας και φυσικά σε αυτό το κομμάτι θα υπάρχει και η έμπρακτη στήριξη του Σ.ΦΙ.Ν.Α. και φυσικά αυτό που επιδιώκουμε είναι να επιστρέψουν όλοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε αυτό, εκεί δηλαδή που ανήκουν πραγματικά και είναι οι οργανικές τους θέσεις. Σύντομα θα προχωρήσει και η λειτουργία της νέας πτέρυγας και ήδη έχουμε δρομολογήσει πολλά θέματα τα οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα”.

Ο κ. Παπαδάκος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του και διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Καρβέλη για όλα τα ζητήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00