Αρχική » Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Φόρουμ για τις Γυναίκες στο Ντουμπάι

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Φόρουμ για τις Γυναίκες στο Ντουμπάι

από Άκης Χουζούρης

μετά από Πρόσκληση της Υπουργού Κυβερνητικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ήταν επίσημη καλεσμένη της Υπουργού Επικρατείας για την  Ανάπτυξη της Κυβέρνησης και Mέλλοντος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κας Ohood Al Roumi. Η Δρ. Αυγερινοπούλου επισκέφτηκε το Ντουμπάι κατά την 28ηΜαρτίου, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Φόρουμ για τις Γυναίκες στην Κυβέρνηση (Women in Government Forum), ενώ στις 29 Μαρτίου συμμετείχε στις εργασίες της ΠαγκόσμιαςΚυβερνητικής Διάσκεψης (Global Government Summit), και ειδικότερα του Παγκοσμίου Φόρουμ για την Ενέργεια, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης (Dubai Expo 2022).

Στο Φόρουμ για τις Γυναίκες στην Κυβέρνηση συζητήθηκαν τα εμπόδια για την επιτυχή πρόσβαση στις γυναίκες σε υψηλές θέσεις λήψης αποφάσεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και οι κατάλληλοι τρόποι ενδυνάμωσης των γυναικών, ώστε να επιτευχθεί η ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην εξόχως συμβολική επιλογή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια διακεκριμένη γυναίκα, και εν προκειμένω την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κα Κατερίνα Σακελαροπούλου, ενώ η Ελλάδα έχει ήδη υιοθετήσει το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021 – 2025. 

Στο φόρουμ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία που μπορούν να προσθέσουν με τις κατάλληλες και διαφοροποιημένες επιλογές τους στην πολιτική οι γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα τόσο με εμπειρικές όσο και με επιστημονικές καταγραφές, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την παιδεία, την πρόληψη κρίσεων ανθρωπογενών και φυσικών κ.α., ενώ οι πολίτες εμπιστεύονται τις γυναίκες περισσότερο στην διακυβέρνηση, καθώς, μεταξύ άλλων, θεωρούν ότι επιλέγουν περισσότερο ασφαλείς θέσεις στα ανωτέρω ζητήματα. Τόσο η Δρ. Αυγερινοπούλου τόσο και η Υπουργός κα Al Roumi δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, αλλά και εν γένει σε σημαντικές θέσεις, ενώ η κα Υπουργός εγκαινίασε ένα νέο παγκόσμιο δίκτυο ηγέτιδων γυναικών οι οποίες θα κληθούν να υποστηρίξουν τις επόμενες γενιές γυναικών να μετάσχουν αποτελεσματικά στην διακυβέρνηση των χωρών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00