Αρχική » Εξιχνιάστηκε απάτη 40.000 ευρώ περίπου σε βάρος ζευγαριού στην Ηλεία

Εξιχνιάστηκε απάτη 40.000 ευρώ περίπου σε βάρος ζευγαριού στην Ηλεία

από Maria Petroutsa

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Ήλιδας προέκυψε ότι  οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα.

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Ήλιδας, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από τρεις μήνες, σε περιοχή του Δήμου Ήλιδας, σε βάρος ημεδαπού ζευγαριού.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης απάτης και πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βάρος έντεκα ημεδαπών (εννέα άνδρες – δυο γυναίκες) και ενός αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 4/7/2022 ένας από τους κατηγορούμενους επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και προσποιούμενος συνεργάτη της λογίστριας της, με το πρόσχημα άμεσης καταβολής επιδόματος ρεύματος, της απέστειλε μήνυμα με υπερσύνδεσμο, τον οποίο η παθούσα ακολούθησε με αποτέλεσμα να ανακατευθυνθεί σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με ιστοσελίδα τράπεζας.

Στη συνέχεια η παθούσα καταχώρησε τα στοιχεία της και ο κατηγορούμενους απέσπασε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ιδίας και του συζύγου της, το χρηματικό ποσό των (39.000) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, τα χρήματα κατανεμήθηκαν αρχικά σε δυο από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι στη συνέχεια προέβησαν σε ισόποση κατανομή των χρημάτων με ηλεκτρονικά εμβάσματα, ύψους 2.980 ευρώ σε λογαριασμούς των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Ήλιδας προέκυψε ότι  οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα έχοντας δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη απατών κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων  θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Πηγή: http://patrisnews.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00