Αρχική » Εντυπωσίασε η «Χώρα των πουλιών» στην Αμαλιάδα

Εντυπωσίασε η «Χώρα των πουλιών» στην Αμαλιάδα

από Maria Petroutsa

Ν. Κοροβέσης: « Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας διοργάνωσε μια παράσταση που εμπνέει αισιοδοξία στη νέα γενιά»


Την εξαιρετική εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Η χώρα των πουλιών» μια διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου από την ποιητική κωμωδία “Όρνιθες’’ του Αριστοφάνη, με πολλά μηνύματα, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 19 Μαΐου στο δημοτικό θέατρο της Αμαλιάδας στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών της εκδηλώσεων για το 2023. Μάλιστα η παράσταση παρουσιάστηκε ακόμα στην Πάτρα το Σάββατο και στο Μεσολόγγι την Κυριακή το απόγευμα. Το δημοτικό θέατρο του Πολυχώρου της Αμαλιάδας, κατακλύστηκε από παιδιά και ολόκληρες οικογένειες, που απόλαυσαν την θαυμάσια αυτή παράσταση που αφηγείται στα παιδιά το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου: να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά. Εκπληκτικές οι ερμηνείες των ηθοποιών, υπέροχα πολύχρωμα κοστούμια, μουσική και χορός, συνέθεσαν ένα μοναδικό θέαμα.

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος ακολουθώντας τη μέθοδο του Αριστοφάνη και προσαρμόζοντάς την στις προσλαμβάνουσες και τα ενδιαφέροντα των σημερινών παιδιών, έφτιαξε μια μοναδική παράσταση στην οποία οι θεατές παρακολούθησαν την προσπάθεια του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη να ξεφύγουν από μια πόλη που τους πνίγει και να χτίσουν την πόλη των ονείρων τους. Μέσα από αλλεπάλληλα κωμικά επεισόδια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια, χορεύοντας αλλά και δουλεύοντας ακούραστα, τραγουδώντας και πετώντας μαζί με τα πουλιά πάνω από τις παγίδες που τους στήνουν κάθε τόσο άνθρωποι και θεοί, άραγε θα πραγματοποιήσουν στο τέλος το όνειρό τους; Ποιος ξέρει; Ίσως…


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε μια παράσταση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών της εκδηλώσεων για το 2023 με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά αλλά και σε όλον τον κόσμο να απολαύσει καλό θέατρο. «Ο Γιάννης Καλατζόπουλος έχει μακρά ιστορία στο εκπαιδευτικό θέατρο, γι αυτό και δεν επιλέξαμε τυχαία αυτήν την εξαιρετική μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση την οποία χαιρόμαστε ιδιαίτερα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Η ελευθερία, η ειρήνη, η ευτυχία, η αξία του ονείρου σε αντιδιαστολή με τον πόλεμο, είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύονταν η παράσταση με τρόπο παιγνιώδη για τα παιδιά. Θέματα διαχρονικά και ταυτόχρονα πιο επίκαιρα από ποτέ, που εμπνέουν αισιόδοξα τη νέα γενιά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00