Αρχική » Εντολή πλήρωσης και του 2ου αγωγού του Nord Stream 2 από τον Πούτιν

Εντολή πλήρωσης και του 2ου αγωγού του Nord Stream 2 από τον Πούτιν

από Άκης Χουζούρης

Από την κοινή τους γενέτειρα, την Αγία Πετρούπολη, Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξέι Μίλερ, άναψαν το πράσινο φως για να διοχετευτεί φυσικό αέριο στο Nord Stream 2.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι το γέμισμα της δεύτερης γραμμής του Nord Stream 2 με φυσικό αέριο θα πρέπει να ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

«Τώρα, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση των ξένων εταίρων μας, η Ρωσία έχει την ευκαιρία να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου» είπε ο Πούτιν σε συνάντηση για το ζήτημα της περιόδου θέρμανσης Φθινοπώρου-Χειμώνα.

«Τον Οκτώβριο, η πρώτη σειρά (σωλήνας) του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 γέμισε με φυσικό αέριο. Σήμερα, ζητώ από τον Αλεξέι Μίλερ, τον επικεφαλής της Γκάζπρομ, να αναφέρει τη διαδικασία γεμίσματος και του δεύτερου. To γέμισμα της δεύτερης γραμμής με αέριο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς ο Nord Stream 2 θα χρησιμεύσει για τη σταθεροποίηση των τιμών του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Άμεση υπήρξε η απάντηση του Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος έκανε γνωστό πως από τις 12.58, ο Nord Stream 2 έχει γεμίσει πλήρως με φυσικό αέριο, κάτι που σημαίνει πως και οι δυο αγωγοί του Nord Stream 2 είναι γεμάτοι και έτοιμοι για λειτουργία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη την Γκάζπρομ και τους εταίρους της εταιρείας για την ολοκλήρωση των εργασιών στο Nord Stream 2. Αναφορικά με το πότε θα αρχίσει η λειτουργία του αγωγού, ο Ρώσος πρόεδρος έριξε το γάντι στην ΕΕ, λέγοντας πως μόλις δώσει άδεια, θα ξεκινήσει άμεσα.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/entoli-plirosis-kai-toy-2oy-agogoy-toy-nord-stream-2-apo-ton-poytin/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00