Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προοδευτική αλλαγή»

Διονύσης Καλαματιανός: «Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προοδευτική αλλαγή»

από Maria Petroutsa

Του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι κρίσιμες. Θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης. Θα κρίνουν αν θα καταφέρει η Ε.Ε. να ανταπεξέλθει ως παράγοντας δημοκρατίας, ειρήνης και σταθερότητας.

Όμως, αυτή η εκλογική διαδικασία δεν αφορά μόνο την πορεία της Ευρώπης. Θα επηρεάσει και θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

Δίχως αμφιβολία, οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας. Καθημερινά, οι πολίτες βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα της κυβέρνησης: ακρίβεια, αισχροκέρδεια, χτυπήματα στο κράτος δικαίου, γενικευμένη ανασφάλεια. Η ανησυχία και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον είναι διάχυτες και φουντώνουν ημέρα με την ημέρα, όλο και περισσότερο. Το ίδιο, όμως, φουντώνει και η κοινωνική αντίδραση για όλα αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας. Είναι κάτι που το γνωρίζουν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Για αυτό και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη της ΝΔ στο 33% σε αυτές τις ευρωεκλογές, από το 41% που είχε λάβει πέρυσι το καλοκαίρι στις εθνικές εκλογές. Προφανώς, παραδέχεται τη μεγάλη κυβερνητική φθορά και αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι κυβερνώντες δεν αισθάνονται άνετα μπροστά στις συνθήκες πολιτικής ανατροπής που διαμορφώνονται.

Για να σφραγιστεί όμως η αρχή της πολιτικής αλλαγής στη χώρα, χρειάζονται άμεσα όραμα και απαντήσεις. Και αυτό είναι κάτι που μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να κάνει πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι είναι μπροστάρης στις εξελίξεις. Από την πρώτη στιγμή, ως αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, αναδεικνύουμε τα αδιέξοδα των κυβερνητικών πολιτικών, προτείνοντας στοχευμένες και αποτελεσματικές λύσεις. Με την κυβερνητική προγραμματική μας πρόταση, λοιπόν, εγγυόμαστε πως υπάρχει διέξοδος και εναλλακτική πορεία διακυβέρνησης, με κοινωνικό πρόσημο. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αυξήσει δυνάμεις και να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτές τις εκλογές.

Στις 9 Ιουνίου η συμμετοχή και η ψήφος μας είναι καθοριστικές καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεγάλος αντίπαλος εκτός της επικίνδυνης κυβέρνησης είναι και η αποχή, που εξυπηρετεί τη συντηρητική παράταξη.

Θα δώσουμε, λοιπόν, μαζικά τη μάχη των ευρωεκλογών, για τη δημοκρατική Ευρώπη που μας αξίζει, αλλά και για να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα, ώστε να μπουν οι βάσεις για την πολιτική αλλαγή. Για μια καλύτερη Ελλάδα, μια καλύτερη Ευρώπη, μια καλύτερη ζωή!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00