Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός στον ΣΚΑΪ για τις ευρωεκλογές: «Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική»

Διονύσης Καλαματιανός στον ΣΚΑΪ για τις ευρωεκλογές: «Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική»

από Maria Petroutsa

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην εκπομπή  “Καλημέρα”.

Για την αυξημένη δυναμική που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε:

«Παρατηρούμε στις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση και διαρκώς ανεβαίνει. Αυτό το διαπιστώνουμε και στην επαφή μας με τον κόσμο, στις συναντήσεις που πραγματοποιούμε. Δεν σταματάμε όμως εδώ, δεν μας αρκεί μόνο η δεύτερη θέση. Θέλουμε να κλείσει αισθητά η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτός είναι ο στόχος μας, για να δημιουργηθεί η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης την επόμενη ημέρα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακόμα πιο δυναμική άνοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου. Αντίθετα, η ΝΔ χάνει διαρκώς δυνάμεις. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει χαμηλώσει πολύ τον πήχη για το κόμμα του, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι θα βρίσκεται σίγουρα 8 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τις περσινές εθνικές εκλογές.»

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές της.  

«Προκύπτει και από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη. Θέλουν να στείλουν το ηχηρό μήνυμά τους ότι δεν αντέχουν άλλη ακρίβεια και αισχροκέρδεια, δεν αποδέχονται τη γενικευμένη ανασφάλεια και τα χτυπήματα της κυβέρνησης στο κράτος δικαίου με τη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Θέλουν να καταστήσουν σαφές πως δεν αντέχουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία με την υποστελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτές, και την υπονόμευση της δημόσιας παιδείας με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές.»

Σχετικά με τη σημασία των ευρωεκλογών, επισήμανε:

«Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη ημέρα της ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Διεκδικούμε την εξουσία και τη διακυβέρνηση της χώρας, για να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα που τον έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα, είναι κρίσιμες αυτές οι ευρωεκλογές και για την κατεύθυνση της Ευρώπης. Υπάρχει η άνοδος της ακροδεξιάς, γεγονός που σημαίνει ότι το δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που κυριαρχεί στην Ευρώπη, απεδείχθη ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις. Αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη διαπίστωση. Θα πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει κατεύθυνση και η Ευρώπη, να γίνει περισσότερο προοδευτική και με κοινή εξωτερική έκφραση, προτάσσοντας το κοινωνικό κράτος και τις ανάγκες των πολλών.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00