Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας: «Η κοινωνία έχει αγανακτήσει με τις πολιτικές σας»

Διονύσης Καλαματιανός στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας: «Η κοινωνία έχει αγανακτήσει με τις πολιτικές σας»

από Άκης Χουζούρης

«Το επιτελικό σας Κράτος είναι ένα φιάσκο, είναι ανύπαρκτο, είναι αναποτελεσματικό και επικίνδυνο», τόνισε από το Βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Ηλείας και αναπληρωτής ΤομεάρχηςΠροστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.ΣΔιονύσης Καλαματιανός.

«Καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας γιατί είχαμε δημοκρατικό χρέος. Την καταθέσαμε γιατί η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο. Φωνάζει ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο με την τεράστια αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας. 

Δεν πάει άλλο με την ανικανότητα και την αδράνεια στη διαχείριση μιας ακόμηκακοκαιρίας που είχε προαναγγελθεί. Και προκαλείτε με αυτά που λέτε την ελληνική κοινωνία. Την προκαλείτε και με την προσχηματική συγνώμη του Πρωθυπουργού. Συγνώμη για τον “Ιανό”, συγνώμη για τη “Μήδεια”, συγνώμη για τις φωτιές του καλοκαιριού, συγνώμη τώρα για την κακοκαιρία “Ελπίδα”. Πόσες συγνώμες πια, μπορεί ν’ αντέξει ο ελληνικός λαός από την κυβέρνησή σας και τον πρωθυπουργό.»

Εστιάζοντας στα κυβερνητικά πεπραγμένα, ο κ. Καλαματιανός υπογράμμισε πως στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, οι πολίτες έχουν βιώσει και διαπιστώσει επανειλημμένως την αδράνεια, την ανεπάρκεια, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των κυβερνώντων.

«Αυτό το έχουν νιώσει χιλιάδες συμπολίτες το καλοκαίρι στις καταστροφικές πυρκαγιές. Σχεδόν 1 εκατ. στρέμματα κάηκαν, περιουσίες, καλλιέργειες, σπίτια. Και ποιο ήταν το σχέδιό σας τότε; “Εκκενώστε τα χωριά και αφήστε τα πάντα να καούν”. 

Τόσο πολύ νοιάζεστε που αδιαφορείτε και για τις αποζημιώσεις που τάζατε ότι θα δώσετε σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Σας καλώ να πάμε στα χωριά της Ολυμπίας και του Πύργου να ρωτήσουμε τους κατοίκους αν έχουν πάρει αποζημιώσεις. Και αν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώσουν χωρίς κανένα εισόδημα, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. 

Αλλά τολμάτε και κάνετε και τυμβωρυχία. Όταν το 2007 εσείς κυβερνούσατε πάλι και είχαμε δεκάδες θύματα από τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Τα ξεχάσατε; Όπως ξεχάσατε και το νομό μου τότε και τον ξαναξεχνάτε τώρα. 

Και τότε δεν ήταν μια πυροθύελλα που έκαψε τα πάντα σε 1 ώρα. Οι φωτιές έκαιγαν για 10 μέρες. Και τολμάτε να κάνετε τυμβωρυχία; Δεν ντρέπεστε; Και έχουμε δεκάδες νεκρούς, τώρα στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής σας. Στη Χαλκιδική, στην Αττική, στην Εύβοια, από πλημμύρες και πυρκαγιές. Και κάθε μέρα θρηνούμε 100 νεκρούς. Έχουμε ξεπεράσει τους 23.000, πρώτοι στην Ε.Ε για το 2021, σε νεκρούς ανά εκατομμύριο.»

Στη συνέχεια, τόνισε πως το υπουργικό συμβούλιο και η κυβέρνηση, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι όλα βαίνουν καλώς.

«Σας ακούω να λέτε ότι ενισχύθηκε το ΕΣΥ. Μα πως ενισχύθηκε; 3.000 λιγότεροι υπηρετούν τώρα στο Σύστημα, σε σχέση με το 2019. Που είναι οι ιατροί και οι νοσηλευτές; Επίσης, δεν μειώνετε τους μαθητές στις τάξεις, δεν συνταγογραφείτε τα μοριακά τεστ. Κάθε ημέρα παραμονής σας στην εξουσία οδηγεί σε ένα δυστοπικό μέλλον.»

Ερχόμενος στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας, ο Βουλευτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση αρνείται διαρκώς να λάβει μέτρα αντιμετώπισης του τεράστιου κύματος ανατιμήσεων που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Σας λέγαμε τι έρχεται. Μας λέγατε ότι καταστροφολογείτε. Μας λέγατε ότι είναι ένα παροδικό φαινόμενο και ότι τον Μάρτιο θα τελειώσει. Μας λέγατε ότι είναι διεθνής η κρίση.Και τώρα ποιος έχει δίκιο; Ο Αλέξης Τσίπραςκαι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που σας τα έλεγε και έκανε προτάσεις ή ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ; Δείτε τα αποτελέσματα.»

Παράλληλα, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε πως οι κυβερνώντες αρνούνται ν’ αντιληφθούν το θυμό και την οργή της κοινωνίας.

«Ψάχνετε να βρείτε τους λόγους που καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας. Ψάχνετε να την ερμηνεύσετε. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι η κοινωνική πλειοψηφία έχει αγανακτήσει. Ότι σας αποδοκιμάζει και δεν αντέχει άλλο.

Και νομίζετε ότι με την κάλυψη της μιντιακήςυπεροπλίας και με τις δημοσκοπήσεις θα μπορέσετε να διασωθείτε.

Και μιας και λέω για δημοσκοπήσεις. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να σας απασχολήσει πάρα πολύ σοβαρά το γεγονός ότι η ΝΔ, οι υπουργοί και οι βουλευτές της, μιντιάρχες, ολιγάρχες, πανηγυρίζουν και χαίρονται με τη φερόμενη δημοσκοπική άνοδό σας. Αυτό, όμως, δείχνει ότι τους βολεύει. Και αν τους βολεύει αυτούς, πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά στην πορεία σας. Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το μόνο πρόβλημά τους είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί τους, αυτοί τους δημιουργούν πρόβλημα.»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής τόνισε πως σύντομα ο ελληνικός λαός θα δώσει τις απαντήσεις του.

«Αν τολμάτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, σας καλούμε να υπερψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας. Για να δούμε τι πραγματικά πιστεύει ο ελληνικός λαός. Εμπρός, λοιπόν! Αν πραγματικά δεν φοβάστε, υπερψηφίστε την πρόταση αυτή για να έχουμε την απάντηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00