Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Απαράδεκτη η ομιλία μέλους του τάγματος Αζόφ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο»

Διονύσης Καλαματιανός στη Βουλή: «Απαράδεκτη η ομιλία μέλους του τάγματος Αζόφ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο»

από Άκης Χουζούρης

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συζήτησηνομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απόκτηση και κατοχή όπλων,στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είναι ο αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Στην αρχή της εισήγησής του, ο κ. Καλαματιανός αναφέρθηκε στο απαράδεκτο περιστατικό με την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ μέσα στην Ελληνική Βουλή.

«Είναι ξεκάθαρη η καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τον πόλεμο και τον αναθεωρητισμό. Είμαστε ξεκάθαρα με τον αμυνόμενο Ουκρανικό λαό.

Όμως, έχουμε χρέος να καταδικάσουμε όλοι μας την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ μέσα στην Ελληνική Βουλή. Μετά την καταδίκη των εγκληματιών-νεοναζιστών και την αποβολή τους από την Ελληνική Βουλή, είναι απαράδεκτο να ξαναμιλά στο Κοινοβούλιό μας μέλος νεοναζιστικής ένοπλης ομάδας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι τεράστιες. Επέτρεψαν να συμβεί αυτό το ατόπημα και δεν έχουν απολογηθεί ακόμη.»

Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή αστυνομία, υπογραμμίζονταςπως θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

«Διαβάζουμε ότι αναδιπλώνεστε για το που θα τοποθετηθεί. Όμως, φαίνεται πως προχωράτε ακάθεκτοι σε νέες προσλήψεις με κατ’ εξαίρεση και ειδικές διαδικασίες.

Έχετε ήδη προσλάβει χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και τώρα προσλαμβάνετε εκατοντάδες ακόμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Δεν προσλαμβάνετε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν προσλαμβάνετε εργαζόμενους για να εκδίδουν συντάξεις στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Η μόνη κατεπείγουσα ανάγκη που βλέπετε είναι να διορίσετε αστυνομικούς μέσα στα πανεπιστήμια. Όχι στα αστυνομικά τμήματα που έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό για να μπορούν να υπηρετούν και να προστατεύουν τους πολίτες. Όχι σε υπηρεσίες που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν το έγκλημα. Δεν προσλαμβάνετε ειδικούς επιστήμονες, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς.

Βλέπετε έλλειψη και λέτε ότι αντιμετωπίζετε το έγκλημα βάζοντας αστυνόμους μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους! Και το κάνετε αυτό, ενώ γνωρίζετε ότι η αστυνομία μπορούσε και πριν το 2019 να επεμβαίνει σε πανεπιστημιακούς χώρους, όταν τελούνται αδικήματα.

Και που τους βάζετε αυτούς τους αστυνομικούς; Όχι στο ΟΠΑ, την πρώην ΑΣΣΟΕ, όχι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όχι στη Νομική, αλλά σε Campus! Διαβάζουμε ότι τους βάζετε να περιπολούν στα Campus του Πανεπιστημίου Αθηνών στου Ζωγράφου, στην Πολυτεχνειούπολη, στο Campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Προφανώς, εκεί έχετε εντοπίσει ότι είναι πιο έντονη η εγκληματικότητα! Προφανώς, εκεί πιστεύετε ότι θα πατάξετε τη βαρύνουσα εγκληματικότητα που τρομοκρατεί τις γειτονιές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού.

Σας το λέμε μια φορά ακόμη. Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που δήθεν επιλύει. Προφανώς, όμως, δεν κάνετε πίσω διότι θέλετε να κάνετε εκατοντάδες ακόμα προσλήψεις με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες.»

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Καλαματιανός επεσήμανε πως αυτό έρχεται βιαστικά και πρόχειρα για ψήφιση.

«Είναι αποσπασματικό, ελλιπές και περιέχει ασάφειες. Στην πραγματικότητα δε ρυθμίζει με επάρκεια το πλαίσιο και δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. Κάνετε μια περιορισμένη και ατελέσφορη νομοθέτηση, εφόσον δεν ενσωματώνετε ταυτόχρονα και την Οδηγία 2021/555. Θα έπρεπε να κωδικοποιηθεί το σύνολο της νομοθεσίας για την απόκτηση και κατοχή όπλων. Η μισή δουλειά είναι λάθος δουλειά.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00