Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός προς Τριαντόπουλο: «Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη;»

Διονύσης Καλαματιανός προς Τριαντόπουλο: «Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη;»

από Maria Petroutsa

Κρίσιμα ερωτήματα προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο για το έγκλημα των Τεμπών, απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Στην τοποθέτησή του, επισήμανε τα εξής:

«Σας ακούσαμε κ. Τριαντόπουλε να λέτε για την ανάγκη να υπάρξει φως σε όλες τις πτυχές αυτού του εγκλήματος και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Φαντάζομαι δεν θα έχετε και πρόβλημα να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη και να αποδειχθεί ότι πράγματι έχετε όλα τα δίκαια του κόσμου. Θέλω, όμως, να σας ρωτήσω: Στις 7-3-2023, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφέρατε ότι “το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες ήταν να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής. Ένα έργο που έτρεξε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, με την Περιφέρεια κυρίως, με την Πυροσβεστική, με την Αστυνομία, αλλά και πάρα πολλούς ιδιώτες που ανακατεύτηκαν για να μπορέσει να αποκατασταθεί ο χώρος”. Αυτά, λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, μετά το έγκλημα αυτό και τον θάνατο 57 συμπολιτών μας. Επίσης, στο κανάλι TRT, κάνατε αντίστοιχες δηλώσεις για αποκατάσταση του χώρου. 

Θα θέλαμε λοιπόν -αν μπορείτε- να μας πείτε, τι εννοούσατε αποκατάσταση του χώρου; Γιατί ο κ. Αγοραστός -σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει- σας είχε εμπλέξει προσωπικά ότι είχε λάβει εντολή από εσάς για να παρέμβει στον τόπο του εγκλήματος.  Γνωρίζετε πως η παραποίηση του τόπου του εγκλήματος είναι αυτοτελές αδίκημα. 

Θα θέλαμε λοιπόν και σε αυτή τη διαδικασία που βρισκόμαστε να μας εξηγήσετε, σε ποια αποκατάσταση προβήκατε; Υπάρχει και καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος από τον τόπο του εγκλήματος ενώ ακόμα υπήρχαν αγνοούμενοι. Μεταφέρθηκαν 30 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος μέσα σε λίγες ημέρες από το  τραγικό αυτό δυστύχημα.

Πραγματικά, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτό το τραγικό έγκλημα. Έχουμε ευθύνη να το κάνουμε αυτό ως πολιτικό σύστημα και βεβαίως θα θέλαμε και μια δήλωσή σας αν επιθυμείτε να πείτε αυτά που ισχυρίζεστε συνεχώς και στη δικαιοσύνη, γιατί αυτή είναι αρμόδια να κρίνει. Πρέπει να το κάνετε για να προχωρήσετε με καθαρό μέτωπο, να μην υπάρχει καμία σκιά. Το ευχόμαστε πραγματικά για εσάς και οποιονδήποτε άλλον, αλλά αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Να λογοδοτήσετε, λοιπόν, στη δικαιοσύνη.»

Δυστυχώς, ο κ. Τριαντόπουλος, όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα του Διονύση Καλαματιανού περί αποκατάστασης του χώρου του εγκλήματος, αλλά συνέχισε απαρέγκλιτα στο στρεβλό κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν πολιτικής εκμετάλλευσης του εγκλήματος των Τεμπών, προσθέτοντας ουσιαστικά πως δεν ευθύνεται για κάτι καθώς δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού ΣΟΠΠ.

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε νέα αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Τριαντόπουλε, δεν μου απαντήσατε τι εννοούσατε μιλώντας για αποκατάσταση, όπως, επίσης, ποιούς εννοείτε ότι αποφάσισαν και έκαναν αυτά που έκαναν στον χώρο; Μήπως εννοείτε τους επιχειρησιακούς; Γιατί ο Προϊστάμενος της Πυροσβεστικής σας έχει διαψεύσει, λέγοντας ότι ποτέ δεν έδωσε εντολή για εκχωμάτωση του χώρου και μεταφορά 300 κυβικών χώματος, όπως αναφέρεται σε καταγγελία. Ποιους εννοείτε, λοιπόν; Παράλληλα, όταν μιλάτε για δικαιοσύνη, εσείς είστε έτοιμος να πάτε κατευθείαν στη δικαιοσύνη; Το αποδέχεστε αυτό;», με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να μην απαντά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00