Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Κίνδυνος για χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν σε δημόσια νοσοκομεία»

Διονύσης Καλαματιανός: «Κίνδυνος για χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν σε δημόσια νοσοκομεία»

από Άκης Χουζούρης

Η ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα στην πανδημία, καθημερινά αποδεικνύεται επικίνδυνη και μοιραία για χιλιάδες ασθενείς συμπολίτες μας που περιμένουν να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία. Οι λίστες αναμονής συνεχώς μεγαλώνουν, με τους κυβερνώντες να εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι από νοσήματα, πλέον του κορονοϊού, ολοένα και αυξάνονται, καθώς το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση ουσιαστικά μετέτρεψαν τη δημόσια υγεία σε μονοθεματική. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι οι «παράπλευρες απώλειες» της πανδημίας να έχουν εκτοξευτεί.

Αναμφισβήτητα, οι πολύμηνες καθυστερήσεις σε προγραμματισμένα χειρουργεία θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία ασθενών. Προκειμένου να δώσουν λύση στα σοβαρά προβλήματά τους, ασθενείς, που υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία και νοσηλευτικές μονάδες, στρέφονται σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώντας τεράστια χρηματικά ποσά για τα χειρουργεία τους.

Τι γίνεται, όμως, με τους ασθενείς συμπολίτες μας που δεν έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα; Που δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να καλύψουν τα νοσήλια των ιδιωτικών νοσοκομείων; Που βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται ραγδαία, δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό; Δυστυχώς, οι κυβερνώντες με την αδιαφορία και τις ανάλγητες πολιτικές τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους, χωρίς την παραμικρή μέριμνα.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, των συγχωνεύσεων κλινικών, των μετακινήσεων ιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, των αναστολών του υγειονομικού προσωπικού και της μείωσης των χειρουργικών κρεβατιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00