Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Για μια ακόμη φορά ανέξοδες υποσχέσεις και τίποτα ουσιαστικό»

Ήταν Ιούνιος του 2019, προεκλογικά, όταν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόταν προσωπικά για την Ηλεία.

Δεσμευόταν για την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωση του «Πάτρα-Πύργος».

Δεσμευόταν για τον αγροτικό κόσμο και υποσχόταν στήριξη και κρίσιμα έργα υποδομής, όπως σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα.

Δεσμευόταν για αξιοποίηση και ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού και πολιτισμικού κεφαλαίου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δεσμευόταν και για άλλα πολλά.

Από τότε πέρασαν σχεδόν δυόμισι χρόνια και αυτό που διαπιστώνουν οι Ηλείοι είναι ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης βύθισαν το νομό σε βαθύ τέλμα.

Μεταξύ άλλων:

  • Ο υλοποιούμενος αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος» σταμάτησε να κατασκευάζεται μετά την μονομερή ακύρωση των εργολαβιών που τον κατασκεύαζαν.
  • Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του νομού βρέθηκαν χωρίς εισακτέους τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, με την απώλειά τους από του χρόνου να είναι προδιαγεγραμμένη.
  • Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού είναι δραματική, καθώς μέσα στην πανδημία, όχι μόνο δεν ήρθαν γιατροί, αλλά αποχώρησαν κιόλας.
  • Η κατακαμένη για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια Ηλεία, έμεινε εκτός οριζοντίων μέτρων στήριξης.
  • Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, όπως η μειωμένη διάθεση των προϊόντων τους, οι πετσοκομμένες ενισχύσεις, η ακρίβεια, η εκτόξευση του κόστους παραγωγής κ.α.
  • Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και η εστίαση, έχουν περιπέσει σε δίνη, δίχως ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, με τα λουκέτα να βρίσκονται προ των πυλών.

Τώρα, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υπόσχεται και δεσμεύεται για μια ακόμη φορά.

Κάνει λόγο ξανά για στήριξη του αγροτικού κόσμου, για τουριστική ανάπτυξη, για μεγαλεπήβολα σχέδια στην Αρχαία Ολυμπία. Λέει ότι θα ξεμπλοκάρει το «Πάτρα-Πύργος», το οποίο η δική του κυβέρνηση μπλόκαρε με τις μοιραίες ενέργειές της. Καθησυχάζει ότι μπορούν (!!!) να υπάρξουν παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη Ηλεία, ανάλογες της Β. Εύβοιας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι συγκεκριμένα για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη:

Γιατί ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα απ’ όλα αυτά; Γιατί έχει εγκαταλείψει την Ηλεία στην τύχη της; Γιατί ξηλώνει όλα όσα προηγουμένως με κόπο και επίπονες προσπάθειες είχαν δρομολογηθεί και κατακτηθεί; Επιμένει στην επιλογή της να αφήσει την Ηλεία χωρίς Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;

Ας απαντήσουν πρώτα οι κυβερνώντες σε όλα αυτά και ας αφήσουν τα ωραία και παχιά λόγια. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους που ενώ το 2019 παρέλαβαν υλοποιούμενα ή δρομολογημένα έργα, δεν έχουν ολοκληρώσει τίποτα.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, οι πολίτες της Ηλείας έχουν μνήμη. Δεν μπορούν να ξεγελαστούν. Δεν αντέχουν άλλες ανέξοδες υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει, πέραν της κοροϊδίας και του εμπαιγμού. Και αυτό οι κυβερνώντες θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00