Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Έργα και άμεσες δράσεις για τη στήριξη των πληγέντων»

Η Ηλεία δοκιμάζεται ξανά. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν για μια φορά ακόμη το νομό μας. Δυστυχώς, θρηνήσαμε και την απώλεια συνανθρώπου μας. Συλλυπούμαστε από καρδιάς τους οικείους του.

Ο Ηλειακός κάμπος ξαναέζησε μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, υποδομές και καλλιέργειες. Η εθνική οδός Πατρών-Πύργου πλημμύρησε, η κυκλοφορία σταμάτησε και ο νομός κόπηκε στη μέση.

Το λόγια περισσεύουν. Τα έργα έχουν, ήδη, αργήσει. Απαιτείται άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άμεση στήριξη στους πληγέντες για να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές.

Ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να ενεργοποιηθεί τάχιστα, δίχως την παραμικρή χρονοτριβή. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και να ληφθεί δέσμη μέτρων έκτακτης ενίσχυσης.

Και επιτέλους, να εφαρμοστεί το ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού. Να εξεταστούν από την αρχή οι υποδομές, να αποκατασταθούν και να ενισχυθούν με παρεμβάσεις.

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτήν. Όμως, η αδράνεια οδηγεί σε τραγωδίες. Απαιτούνται, λοιπόν, άμεσες ενέργειες, ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα στο σχεδιασμό της πρόληψης και της αντιμετώπισης των καταστροφικών και ακραίων καιρικών φαινομένων. Η Πολιτεία οφείλει να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00