Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου τον ολοκληρώνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έργο ζωτικής σημασίας για την Ηλεία»

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου τον ολοκληρώνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έργο ζωτικής σημασίας για την Ηλεία»

από Άκης Χουζούρης

Ημέρα γιορτής για όλους τους κατοίκους της Ηλείας αποτελεί η σημερινή ημέρα που ψηφίζεται από την Βουλή η επανέναρξη της κατασκευής του έργου «Πάτρας-Πύργου», καθώς η υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου αποτέλεσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ηλείας και δημιουργεί πλέον συνθήκες ασφάλειας, αλλά και ανάπτυξης στον Νομό, τόνισε στην ομιλία της στη Βουλή η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Με το άρθρο 82 του σχετικού νομοσχεδίου κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου, η Συμφωνία για την τροποποίηση των διατάξεων της σύμβασης παραχώρησης για τον αυτοκινητόδρομο «Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», με την οποία επανεντάσσεται το Τμήμα «Πάτρας-Πύργου» στην αρχική παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και έτσι διασφαλίζεται πλέον από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ολοκλήρωσή του.

Όπως τόνισε η κυρία Αυγερινοπούλου:

«Η σημερινή μέρα σημαίνει μια ακόμα επιτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Με το άρθρο 82 μπαίνει τέλος στις παλινωδίες, τέλος, στην απόπειρα εκμετάλλευσης για ίδιο συμφέρον από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενός μεγάλου εθνικού έργου. Σήμερα λαμβάνει και πάλι νομική υπόσταση ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Ηλεία, που όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παραλίγο να το καταδικάσει σε αποτυχία».

Στην ομιλία της, η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που το είχε ξεκινήσει η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που το συνέχισε δυναμικά η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και το οποίο το ολοκληρώνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συμπλήρωσε, επίσης, χαρακτηριστικά: «Σήμερα ξαναξεκινάμε το Πάτρα-Πύργος, για τον Νομό μας, για τους τρεις άλλους Νομούς, την Αχαΐα, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, δημιουργώντας συνθήκες ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν κάθε χρόνο τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό. Στις αρχές του 2022, λοιπόν, ξεκινούν οι εργασίες για την Ολυμπία Οδό και στην Ηλεία. Θα κατασκευαστούν 87,5 χλμ νέου διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, με προοπτική να φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών κα θα γίνει με ευνοϊκότερους όρους για τη χώρα μας από ό,τι πριν».

Για την Ολυμπία Οδό που γίνεται πλέον «δρόμος ανάπτυξης, ασφάλειας και ζωής», η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. ευχαρίστησε θερμά από το βήμα του Κοινοβουλίου τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που, όπως είπε, έθεσε ως πολιτική προτεραιότητα εθνικού επιπέδου την υλοποίηση της Ολύμπιας Οδού.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, για την αποφασιστικότητά του και την εξαιρετική πολιτική του ηγεσία επί του θέματος, καθώς και όλους τους συνεργάτες τους που εργάστηκαν άοκνα, για να επιτύχουν την επανέναρξη του έργου. Επίσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους τοπικούς φορείς και τους συναδέλφους της Βουλευτές που κράτησαν ζωντανό το αίτημα όλα αυτά τα χρόνια.

Η κα Αυγερινοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της και προς τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους, όπως την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού, την αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, τους χειριστές της Υπόθεσης στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως είπε:

«Με τη συστηματική επικοινωνία εκ μέρους της Κυβέρνησης, στην Κομισιόν προτεραιοποίησαν το «Πάτρα-Πύργος» – παρά τον μεγάλο φόρτο εργασίας που τους δημιούργησαν οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη – και μας έκαναν για άλλη μια φορά, στην Ελλάδα και την Ηλεία, να αισθανθούμε ότι είμαστε και εμείς ισότιμο μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00