Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου- Στην Ζάκυνθο με την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου- Στην Ζάκυνθο με την Υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή

από Maria Petroutsa


Συμμετείχε σε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας και επισκέφθηκε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Την Ζάκυνθο επισκέφθηκε την Κυριακή η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου συμμετέχοντας σε κλιμάκιο της Ν.Δ, με επικεφαλής την Υφυπουργό Παιδείας, κα. Ζέττα Μακρή.
Στην διάρκεια της επίσκεψης και με την συμμετοχή του Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονυσίου Ακτύπη και του Δημάρχου Ζακύνθου, κ. Γιώργου Στασινόπουλου, η κα. Μακρή πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και επισκέψεις σε σχολεία. Παράλληλα, έγινε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια, στο πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την περιφερειακή διοίκηση. Επίσης το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ζακύνθου, κ. Διονύσιο Καρδιανό, επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας και συνομίλησε με κομματικά στελέχη και φίλους της παράταξης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος επισκέφθηκε παράλληλα το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και τις περιοχές Natura, με αφορμή την επικείμενη επικαιροποίηση των μελετών και του νομικού καθεστώτος που διέπει τις περιοχές Natura 2000, σχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο διάστημα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων του ΟΦΥΠΕΚΑ, κ. Λοράν Σουρμπές, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Τ.Κ Βασιλικού, κ. Πέτρο Γιαννούλη και αρμόδιους φορείς της ευρύτερης περιοχής, με τους οποίους συζήτησε θέματα που άπτονται της διαχείρισης και προστασίας του Ε.Θ.Π.Ζ., της διαδικασίες αναθεώρησης των μελετών, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για δράσεις ανάδειξης του βιώσιμου τουρισμού αλλά και το σοβαρό θέμα της διάβρωσης των ακτών.
Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης της ΝΔ η βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών ενώ έκανε ειδική μνεία στο Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών, που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μια πρωτοβουλία της Ελλάδας η οποία βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία και αποτελεί ορόσημο για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, για την νησιωτικότητα και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00