Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Κοινή περιοδεία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΕπισκέψεις στους Δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Κοινή περιοδεία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΕπισκέψεις στους Δήμους Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

από Maria Petroutsa

Τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, συνόδευσε στην περιοδεία του στην Ηλεία, η Βουλευτής του νομού, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στους δήμους Πηνείου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Θεοχάρης, σε κοινή του επίσκεψη με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο και τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύσιο Ακτύπη, συνοδευόμενοι από την κα. Αυγερινοπούλου, είχαν συναντήσεις με τους Δήμαρχους Πηνειού, κ. Αλέξη Καστρινό και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννη Λέντζα, επισκέφθηκαν τον συνεταιρισμό φρούτων και λαχανικών ΥΡΜΙΝΗ και KAPLANIS FRUITS, συναντήθηκαν με πολίτες και στα Λεχαινά, ξεναγήθηκαν στο Λιμάνι της Κυλλήνης, ενώ επισκέφθηκαν την πρότυπη μονάδα γάλακτος ΦΑΡΜΑ ΗΛΕΙΑΣ καθώς και το εργοστάσιο ΚΥΚΝΟΣ.


Στην διάρκεια των συναντήσεων, εξετάσθηκαν οι προοπτικές που μπορούν να δοθούν στους δύο πυλώνες ανάπτυξης της Ηλείας, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Σε ότι αφορά στον τομέα των αγροτικής παραγωγής, η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, με την στήριξη της Κυβέρνησης, μέσα από προγράμματα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξη, στα έργα που ήδη ξεκινούν για την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υπογειοποίηση των δικτύων για την εξοικονόμηση του σημαντικού αυτού αγαθού και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, όπως το έργο που ξεκίνησε πρόσφατα για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού.


Παράλληλα, στις επισκέψεις στις παραγωγικές μονάδες, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να προχωρούν απρόσκοπτα οι μετακλήσεις πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, θέμα για οποίο η κ. Αυγερινοπούλου πρότεινε το επόμενο διάστημα να γίνει συνάντηση στα αρμόδια Υπουργεία. Η Ηλεία Βουλευτής αναφέρθηκε στην σημασία της παραγωγής και των εξαγωγών, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θέτει στρατηγικούς στόχους μέσα από την εμπορική διπλωματία ενώ ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την φορολογία και την επιστροφή ΦΠΑ.
Παράλληλα, και με αφορμή την παρουσία του Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία «έξυπνων πόλεων», κάτι που αποτελεί και πρόταση των δημάρχων, που θα συμβάλει και στην εξυπηρέτηση του τουρισμού.
Η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε και το θέμα της κατασκευής της Παραλιακής Οδού στα όρια του Δήμου Πηνειού που θα συνδέσει και θα εξυπηρετήσει την πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη από την περιοχή Αρκουδίου –Γλύφας μέχρι και τα όρια του Δήμου Αμαλιάδος στην περιοχή Παλαιοχωρίου –Σαβαλίων καθώς και την ανάγκη τακτοποίησης πολεοδομικών και χωροταξικών εκκρεμοτήτων, όπως στην περιοχή της Γλύφας, περιοχή για την οποία η πρόσφατη νομοθεσία θα πρέπει να τύχει βελτιώσεων που θα λύσουν οριστικά μια εκκρεμότητα 100 και πλέον ετών.


Τόσο η Ηλεία Βουλευτής όσο και ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Διονύσιος Ακτύπης, στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάδειξη του ενιαίου τουριστικού προϊόντος της Ηλείας και τα νησιά του Ιονίου, με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Κυλλήνης που αποτελεί διαμετακομιστική πύλη καθώς και το πρώτο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις χρήσης του ηλεκτρισμού ως εναλλακτικού καυσίμου για τα πλοία, που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε την στήριξη του Υπουργού ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα κίνητρα για τον τουρισμό και για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00