Αρχική » Δήμος Πύργου: Σύγκλιση απόψεων Δήμου και Φιλοζωικών Οργανώσεων

Δήμος Πύργου: Σύγκλιση απόψεων Δήμου και Φιλοζωικών Οργανώσεων

από Maria Petroutsa

*Τι αποφασίστηκε για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε σύσκεψη που έγινε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου 

Σύγκλιση απόψεων διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων μεταξύ του Δήμου και των Φιλοζωικών οργανώσεων κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στη συζήτηση που από πλευράς του Δήμου έλαβε μέρος ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιώργος Βέρροιος, εξετάστηκε η δυνατότητα της αξιοποίησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των χρηματοδοτικών εργαλείων  για τη  φροντίδα των ζώων που τριγυρνούν στους δρόμους και τον περιορισμό του πληθυσμού τους.

Προσφάτως μάλιστα συγκροτήθηκε και η εκ του νόμου προβλεπόμενη αρμόδια Πενταμελής Επιτροπή, η οποία  αποτελείται από τον κ. Γεώργιο Βέρροιο, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την κα Καλλιόπη Παντέλη, κτηνίατρο, την κα Μυρσίνη Σαλαμανή εκπρόσωπο του φιλοζωικού Συλλόγου «ΑΔΕΠΟΤΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» , την κα Ελένη Σιγούρου εκπρόσωπο του φιλοζωικού Συλλόγου «ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» και τον κ. Γεώργιο Νυσταζόπουλο, εκπαιδευτή σκύλων.

Ένα από τα μέτρα που εξετάστηκε για το θέμα της σταθεροποίησης του αριθμού των αδέσποτων είναι το πρόγραμμα στείρωσης που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο προσεχές διάστημα. Επίσης όσον αφορά το θέμα της φιλοξενίας αναζητείται λύση για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών παραμονής των ζώων  σε χώρο που θα επιλεγεί για το σκοπό αυτό.

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της υποχρέωσης των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για την ηλεκτρονική καταγραφή (τσιπάρισμα) των ζώων, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση,  και τη  στείρωση αυτών.

Η Επιτροπή αποφάσισε, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις,  να γίνουν εντατικοί έλεγχοι , με τη συνδρομή της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλους ανεξαιρέτως τους αίθριους χώρους που διαβιούν ζώα συντροφιάς, όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύργου.                                                            Για τον λόγο αυτό  παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες τους  να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές που θα προβούν στους ελέγχους. Επίσης θα πρέπει να προχωρήσουν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, όπως αυτές προκύπτουν από το νόμο.

«Η κακοποίηση των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων είναι ποινικό αδίκημα», είναι το μήνυμα που βγήκε από την σύσκεψη όπου εκτός όλων των άλλων αποφασίστηκε και η δημιουργία μητρώου εθελοντών φιλόζωων που θα σιτίζουν τα αδέσποτα με την συνδρομή των ανωτέρω Φιλοζωικών οργανώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00