Αρχική » Δήμος Ήλιδας και ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Πληθυσμού 2021

Δήμος Ήλιδας και ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Πληθυσμού 2021

από Άκης Χουζούρης

Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει για τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, η διαδικασία της απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στη χώρα μας.

Ο Δήμος Ήλιδας θέλοντας να συνδράμει την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στο έργο που έχει αναλάβει για την απογραφή του Πληθυσμού και Κατοικιών 2021 και να ενημερώσει τους δημότες του για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της επιτυχίας και ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής , διοργάνωσε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στον Πολυλειτουργικό χώρο –Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας συνάντηση που συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Ευγένιος Αστερής, Χρήστος Παλυβός και Παναγιώτης Παναγιωτάρας, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Ηλείας, Ευγενία Σοφιανού και οι συνεργάτες της, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου και με Απογραφείς .

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από την κ. Σοφιανού για την εξέλιξη της διαδικασίας της απογραφής καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν είτε στο τεχνικό κομμάτι είτε στην αντιμετώπιση από τους κατοίκους μιας τόσο σημαντικής και αναγκαίας διαδικασίας η οποία βάσει νόμου έχει καθιερωθεί να διεξάγεται κάθε 10 χρόνια.

Από τη μεριά του ο Δήμος Ήλιδας δια στόματος του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ζαχαρόπουλου καθώς και οι Αντιδήμαρχοι που παρίσταντο στη συνάντηση διαβεβαίωσαν πως θα παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η Απογραφή και θα βοηθήσουν στις τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες με τη διαδικασία .

Ακριβώς για το λόγο αυτό εξεδόθη και η παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή 

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην  ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα 

ή  μέσω  αναζήτησης  Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή  είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της  κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση   e.sofianou@statistics.gr και  census-ep.41_g.x@statistics.gr

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

• Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του    ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. 

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. 

 Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2621022687, 2621029687 και 2621081237. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

 Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά)  ή καλέστε στα τηλέφωνα 2621022687, 2621029687 και 2621081237

 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  e.sofianou@statistics.gr και  census-ep.41_g.x@statistics.gr

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας : 2622360504

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΗΝΕΙΑΣ

Τηλ. Επικοινωνίας : 2622360017

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια. 

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00