Αρχική » Δήμαρχος Πύργου: Δυσβάστακτο οικονομικό φορτίο τα τέλη ΦΟΔΣΑ

Δήμαρχος Πύργου: Δυσβάστακτο οικονομικό φορτίο τα τέλη ΦΟΔΣΑ

από Άκης Χουζούρης

Στις προτάσεις, που έθεσε κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αλλά και στον τρόπο, που πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα στο Ποτόκι, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Αρχικά, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα, που έχει προκύψει και αφορά τα τέλη ταφής υπολειμμάτων των Αστικών Αποβλήτων, που υπόχρεοι καταβολής είναι οι ΦΟΔΣΑ και οι δήμοι, την ώρα που από το υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη έχει σταλεί σχετικό έγγραφο με αποδέκτη τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας κ. Γιάννη Λυμπέρη, στο οποίο αναφέρεται, ότι το τέλος αυτό ορίζεται σε 20 ευρώ ανά τόνο αποβλήτων (από 1/1/2022) κάτι που συν τα 45 ευρώ επεξεργασίας ανά τόνο, αποτελεί βέβαια δυσβάστακτο οικονομικό φορτίο για όλους τους Δήμους. Ειδικά για τα τέλη ταφής ο δήμαρχος Πύργου ξεκαθάρισε πως «είμαστε εδώ για να προστατεύουμε τον πολίτη και όχι εκτελεστές διαφόρων αποφάσεων που είναι εναντίον του!».

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/dimarchos-pyrgoy-dysvastakto-oikonomiko-fortio-ta-teli-fodsa/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00