Αρχική » Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα

από Άκης Χουζούρης

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον φιλοπεριβαλλοντική και κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση, η οποία έχει υπάρξει στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης τεσσάρων πεδίων που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος. Αναδρομικά, η Κυβέρνηση επιστρέφει έως και 600 ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας, με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, από τον Δεκέμβριο έως και το Μάιο. Για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh και η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες. Άμεσα ξεκινάει δε το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή», ενώ το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και το «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, παράλληλα με το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Τέλος, οι επιχειρήσεις παραγωγής ρεύματος θα κληθούν να καταβάλουν το δικό τους μέρισμα αλληλεγγύης στην κοινωνία, ενώ από τον Ιούλιο η Κυβέρνηση δρομολογεί ένα σύστημα που αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς ρεύματος στη χώρα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για άλλη μια φορά ανταποκρίνεται τάχιστα και στο μέγιστο βαθμό στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00