Αρχική » Δήλωση Α. Ξανθού για τους απλήρωτους υγειονομικούς των εμβολιαστικών κέντρων

“Απλήρωτες επί έναν ολόκληρο χρόνο παραμένουν οι υπερωρίες των εργαζομένων σε δομές Π.Φ.Υ.,  που προσφέρουν έργο στα εμβολιαστικά κέντρα παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντά τους. Το υγειονομικό προσωπικό  των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ,  που  καθημερινά εκτελεί χιλιάδες εμβολιασμούς, διαμαρτύρεται καθώς το Υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες δεν ανταποκρίνονται στη στοιχειώδη υποχρέωσή τους να καταβάλουν απρόσκοπτα την προβλεπόμενη αποζημίωση για την  υπερωριακή  απασχόληση.
Είναι πραγματικά πρόκληση να επαίρεται η κυβέρνηση για την καλή οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων και να αφήνει το προσωπικό τους απλήρωτο! Αυτή η απαξιωτική μεταχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ, έχει επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο σύστημα υγείας και έχει πλήξει το ηθικό του προσωπικού, που συνεχίζει να δίνει -με λιγότερες δυνάμεις και χωρίς στήριξη – σκληρή μάχη για την αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών αλλά και την πρόληψη.
Επειδή λοιπόν δεν έχουν εξαντληθεί μόνο οι ψυχοσωματικές αντοχές αλλά και η ανοχή των εργαζομένων στις δημόσιες δομές, θεωρούμε ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να ικανοποιήσει το  δίκαιο και απόλυτα εύλογο αίτημά τους   για καταβολή των δεδουλευμένων τους για την εργασία που έχουν προσφέρει στα εμβολιαστικά κέντρα.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00