Αρχική » Βουλή: Oμιλία Μιχάλη Κατρίνη για τη λειτουργία της ΕΥΠ

Βουλή: Oμιλία Μιχάλη Κατρίνη για τη λειτουργία της ΕΥΠ

από Άκης Χουζούρης

‘’Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της συγκάλυψης και της συσκότισης στο σκάνδαλο των υποκλοπών’’ τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης  στην Ολομέλεια της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση της ΠΝΠ για την ΕΥΠ.

Ο κ.Κατρίνης χαρακτήρισε ανατριχιαστικά όσα είπε είπε ο κ.Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα οποία είναι όλοι εν δυνάμει ύποπτοι και επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια, κάτι που δικαιολογεί -κατά τον ίδιο – τις παρακολουθήσεις.

‘’Η τρίτη Ελληνική δημοκρατία, η νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ο νόμος για την εθνική αντίσταση που σηματοδότησε την εθνική συμφιλίωση από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, βασίστηκαν στην αντίληψη ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν αποτελούν εχθρό για τη χώρα και την εθνική ασφάλεια.

Και αυτή την αντίληψη ήρθε να την ανατρέψει ο σημερινός πρωθυπουργός, να μας γυρίσει αρκετές δεκαετίες πίσω’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Αναφερόμενος στην  κινδυνολογία και τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε ο πρωθυπουργός, ο κ.Κατρίνης προχώρησε σε δύο επισημάνσεις:

1ον) Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται και δεν πιέζεται. Έχει ως στρατηγική επιλογή την αυτόνομη πορεία, όσο και αν αυτό δεν αρέσει ή δε βολεύει.

2ον) Η χώρα δεν θα πάθει τίποτα ούτε θα καταστραφεί αν δεν είναι πρωθυπουργός ο κ.Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας.

‘’Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι γεννημένοι για να είναι πρωθυπουργοί, να θεωρούν ότι τους ανήκει η χώρα και το μέλλον αυτής της χώρας, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Χαρακτήρισε ως ‘’απόλυτη κοροϊδία’’ την ΠΝΠ που έφερε η κυβέρνηση , επισημαίνοντας ότι θέλει να διατηρήσει αλώβητο και πλήρως προστατευμένο το παρακράτος που αποκαλύφθηκε.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ , που όπως είπε ‘’ που συνιστούν εγγύηση για τη λειτουργία της ΕΥΠ, το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές ελευθερίες’’

Ο κ.Κατρίνης αναφερόμενος στην καταστροφή του φακέλου αλλά και όλων των στοιχείων που συνδέονται με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, προειδοποιώντας ότι οι ευθύνες δεν θα περιοριστούν σε πολιτικό μόνο επίπεδο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και ένα μήνα παρέχει τον απαραίτητο χρόνο σε έναν παρακρατικό μηχανισμό να καταστρέφει και να εξαφανίζει στοιχεία που οδηγούν στην αποκάλυψη των ενόχων.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ.Κατρίνης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως κυβέρνηση των ολίγων και τον Πρωθυπουργό ως Πρωθυπουργό των πλουσίων .

‘’Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και οι άνθρωποι που στενάζουν και υποφέρουν, είναι αόρατοι. Δεν  υπάρχουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που γονατίζουν από την ενεργειακή ακρίβεια, τους χαμηλούς τζίρους, τα χρέη του παρελθόντος, τα υψηλά κόστη αγαθών και υλικών.

Ας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί απέφυγε και συνεχίζει να αποφεύγει να φορολογήσει τα πραγματικά υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας. Όπως και γιατί δεν προχωρά στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των πετρελαϊκών εταιρειών, κάτι που αποτελεί πρόταση της Κομισιόν και του πρόσφατου Συμβουλίου Ενέργειας.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00