Αρχική » Αυτοψία Συρίγου στην Ηλεία για δυνατότητα ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου

Αυτοψία Συρίγου στην Ηλεία για δυνατότητα ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου

από Άκης Χουζούρης

Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Ηλεία ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ. Άγγελος Συρρίγος, στα πλαίσια διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ωστόσο -μετά της ξενάγησή του στα ΤΕΙ Πύργου- απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Ηλείας, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, που πρόκειται να εκπονηθεί. Είπε χαρακτηριστικά πως: “Ήρθαμε να δούμε τις εγκαταστάσεις και θα επανέλθουμε στις αρχές του νέου έτους με περισσότερα και με προτάσεις”.

Όπως τόνισε ο κ. Συρίγος, “η επίσκεψη αυτή έχει το χαρακτήρα διερεύνησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην Ολυμπία από πλευράς κτιρίων και υποδομών για τη φιλοξενία δομών παιδείας από πανεπιστήμια του εξωτερικού”.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι “η Αρχαία Ολυμπία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ισχυρά ονόματα της χώρας που μπορούν να προσελκύσουν πανεπιστήμια του εξωτερικού για την ανάπτυξη τέτοιων δομών. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος είναι η ύπαρξη συγκεκριμένων υποδομών (αίθουσες, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, προσβασιμότητα, ίντερνετ, κ.α.).

Αργότερα επισκέφτηκε την Αμαλιάδα, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του τμήματος Γεωπονίας, καθώς επίσης και αυτές του 2ου ΕΠΑΛ, προκειμένου να γίνει μια πρώτη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου στην πόλη.

Ο κ. Συρίγος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και με τον Δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, με τον οποίο έχει ξεκινήσει συνεργασία εδώ και ένα χρόνο περίπου, στην κατεύθυνση δημιουργίας δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου στην περιοχή.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/aytopsia-syrigoy-stin-ileia-gia-dynatotita-anaptyxis-domon-paideias-panepistimiakoy-epipedoy/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00