Αρχική » Αυγερινοπούλου: Φιλοξενία πληγέντων Γερμανών από την κακοκαιρία του Ιουλίου 2021 στη Βουλή

Αυγερινοπούλου: Φιλοξενία πληγέντων Γερμανών από την κακοκαιρία του Ιουλίου 2021 στη Βουλή

από Άκης Χουζούρης

Φιλοξενούμενους πληγέντες της Εθνικής τραγωδίας του Ιουλίου 2021 στη Δυτική Γερμανία, που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, αφήνοντας πίσω του 180 νεκρούς, 800 τραυματίες ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά, καλωσόρισε στη Βουλή η Ηλεία Βουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου.

Στην ενδιαφέρουσα συνάντηση που πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής είχε τη χαρά και την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της  πλημμυρόπληκτης  περιοχής Bad Neuenahr – Ahrweil, να μοιραστεί την αγωνία τους, αλλά και να εισπράξει τον ενθουσιασμό που είχαν για την αμέριστη φιλοξενία που έτυχαν αυτές τις ημέρες στην Ηλεία, καθώς, επίσης, και για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του Νομού, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα συστήματα παροχής πολιτικής προστασίας στις δύο χώρες, την Ελλάδα και την Γερμανία, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετέφεραν την αγωνία που έζησαν χάνοντας ανθρώπινες ζωές, καθώς και την περιουσία τους ή μέρος αυτής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Προϊσταμένη Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών,  κα Πηνελόπη Μωυσιάδου, η οποία είχε και την πρωτοβουλία διοργάνωσης της επισκέψεως.

Οι φιλοξενούμενοι ευχαρίστησαν την κα Αυγερινοπούλου, και στο πρόσωπό της την Βουλή των Ελλήνων, για το αμέριστο ενδιαφέρον του Ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη την οποία επιδεικνύουν προς τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές. Προσέφεραν δε στην κα Βουλευτή τοπικό οίνο από την περιοχή Ban Neuenmahr- Ahrweil, απευθύνοντάς της ανοιχτή πρόσκληση για τον τόπο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00