Αρχική » Αυγερινοπούλου: Εγκρίθηκαν από την Ευρ. Επιτροπή οι αποζημιώσεις σε πατάτα, ελιά και μανταρίνι, λόγω COVID-19

Αυγερινοπούλου: Εγκρίθηκαν από την Ευρ. Επιτροπή οι αποζημιώσεις σε πατάτα, ελιά και μανταρίνι, λόγω COVID-19

από Άκης Χουζούρης

Θετική ήταν η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αίτημα που είχε υποβάλλει η Ελλάδα για την στήριξητων παραγωγών σχετικά με τις ζημίες τους σε επίσπορη και βιομηχανική πατάτα, επιτραπέζιες ελιές, μανταρίνια, ξερά σύκα, λεβάντα και καπνό, λόγω της COVID-19. Το ύψος της αιτούμενης ενίσχυσης των 31,5 εκατ. ευρώσυνάδει με τις προϋποθέσεις του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις και θα δοθεί με την μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επανειλημμένως είχε μεταφέρει, τόσο στο ΥπΑΑΤ όσο και στον ΕΛΓΑ, την ενιαία «φωνή» του αγροτικού κόσμου της Ηλείας για την αποζημίωση των αγροτικών προϊόντων, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19, αλλά και την επέκταση της αποζημίωσης και για τις επίσπορες καλλιέργειες της πατάτας.

Σε συνέχεια της έγκρισης του ελληνικού καθεστώτος ύψους 31,5 εκατ. ευρώ για την στήριξη των παραγωγών από την Κομισιόν, η κα Βουλευτής δήλωσε:

«Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημίες, λόγω της πανδημίας της COVID-19, αποζημιώνονται, στηρίζονται και προστατεύονται έναντι των δυσκολιών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Το ελληνικό καθεστώς ύψους 31,5 εκατ. ευρώ για την στήριξη των παραγωγών ορισμένων γεωργικών προϊόντων που επλήγησαν από την πανδημία, θα επιτρέψει στους παραγωγούς να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, έχοντας την απαιτούμενη ρευστότητα.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς την Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που στάθηκε στο πλευρό των παραγωγών, αντιλήφθηκε και αφουγκράστηκε τις ανάγκές τους, και διεκδίκησεεπιτυχώς τα αντίστοιχα ποσά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Προ ολίγων ημερών, άλλωστε, η Κυβέρνηση ενίσχυσεκαι εμπράκτως τους αγρότες με τα 7 επιπλέον μέτρα, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, για την στήριξή τουςέναντι της ενεργειακής κρίσης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00