Αρχική » Αρχαία Ολυμπία: Η Ολυμπιακή Φλόγα σε Breakdance ρυθμούς

Αρχαία Ολυμπία: Η Ολυμπιακή Φλόγα σε Breakdance ρυθμούς

από Maria Petroutsa

Μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά το Breakdance, το νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων στο Παρίσι το 2024, είχαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη στον αύλειο χώρο του Παλιού Δημαρχείου, αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσίασαν το The Olympic Cypher, μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου και η ομάδα χορευτών του The Olympic Cypher δημιουργούν ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο. Οι χορευτές διαχειρίζονται τον χώρο, το χρόνο και τον αριθμό των ατόμων στον κύκλο, άλλες φορές αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε κοινούς εννοιολογικούς άξονες και άλλοτε μέσα από χορογραφημένα μέρη, ερμηνεύοντας κάθε φορά μια μοναδική περφόρμανς υπό τους ήχους της πρωτότυπης ηλεκτρονικής μουσικής του Αλέξη Φάλαντα.

Η ομάδα συναντά επί σκηνής breakdance χορευτές και χορεύτριες. Σόλο, ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα δημιουργούνται στιγμιαία και χάνονται ξανά σε αυτόν τον κύκλο που, στο τέλος, ανοίγει στο κοινό για να συμμετέχει μαζί με τους χορευτές.

Το πρόγραμμα The Olympic Cypher, βασίζεται στην Ολυμπιακή παράδοση της Ελλάδας και έχει στόχο να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της τέχνης και του αθλητισμού καθώς και τις κοινές τους αξίες. Παράλληλα, μέσω του Τhe Olympic Cypher, αναδεικνύεται το breakdance ως νέο ολυμπιακό άθλημα και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να ενταχθεί και να συμμετέχει στην μοναδική αυτή εορταστική και συλλογική στιγμή.

Συντελεστές

Χορογραφία: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Πρωτότυπη μουσική/Live performance :Αλέξης Φάλαντας

Βοηθός Χορογράφου: ‘Aιντι Ορμένι

Ερμηνεία: Σεβαστή Ζαφείρα,  Χαρά Κυριακάκη, Παυλος Λυκούδης,  Σωκράτης Ρομφαίας, Χάρης Χατζηανδρέου, ‘Aιντι Ορμένι (περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν)

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Φωτογράφιση: Σπύρος Στρογγύλης

Κινηματογράφηση: Στέφανος Χατζής

Κοστούμια : Κωνσταντίνος Πριόβολος/VOID

Οργάνωσης & εκτέλεση παραγωγής: Αχιλλέας Σταύρου (Goodheart Productions)

Παραγωγή: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος / Flux Laboratory

* Η παράσταση έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Δήμο Πειραιά, το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Κρήτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: breakdance_parousiasi1, breakdance_parousiasi2, breakdance_parousiasi3, breakdance_parousiasi4, breakdance_parousiasi5

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00