Αρχική » Από τρεις εταιρείες η κατασκευή του δρόμου Πατρών – Πύργου

Το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος περνά σε ρυθμούς κατασκευής για τρίτη φορά και όλοι πιστεύουν πως θα είναι και η οριστική.

Η πρώτη φορά ήταν το 2008 με την πρώτη σύμβαση της Ολυμπίας Οδού, η δεύτερη όταν ξεκίνησαν κάποιες εργασίες το 2019, αλλά τα έργα δεν προχώρησαν και η τρίτη είναι αυτή τη χρονική στιγμή.

Στόχος πλέον είναι να τρέξουν τα έργα, χωρίς καθυστερήσεις και να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με αυτά, απαιτούνται 35 μήνες για το τμήμα Κάτω Αχαΐα-Πύργος, που θα ολοκληρωθεί το 2024, και 40 μήνες για το τμήμα Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα γίνει από τις ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, δηλαδή τις ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΑΒΑΞ.

Στο νέο τμήμα θα λειτουργήσουν σταθμοί διοδίων με το αντίτιμο ανά χιλιόμετρο να είναι όσο και στους υπόλοιπους σταθμούς, δηλαδή 0,063 λεπτά. Συνολικά θα λειτουργήσουν 2 μετωπικοί και 2 πλευρικοί σταθμοί. Στο Πάτρα-Πύργος θα λειτουργήσει και το αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων για όσους διαθέτουν πομποδέκτες της Ολυμπίας Οδού.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/apo-treis-etaireies-i-kataskeyi-toy-dromoy-patron-pyrgoy/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00