Αρχική » Αντικείμενο της συνάντησης του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλου με τον Γ.Γ. Υποδομών Ι. Ξιφαρά και τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΝΕ Α. Αγγελόπουλο

Αντικείμενο της συνάντησης του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλου με τον Γ.Γ. Υποδομών Ι. Ξιφαρά και τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΝΕ Α. Αγγελόπουλο

από Maria Petroutsa

Ώθηση στον τουρισμό μέσω της αξιοποίησης των αεροδρομίων

-Τι συζητήθηκε για το αεροδρόμιο του Αράξου αλλά και για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας

Οι παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό εν όψει και της θερινής περιόδου, ήταν το βασικό θέμα στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γ.Γ. Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννη Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και Καθηγητή στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοoικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

Με δεδομένο ότι φέτος αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, και κατ’ επέκταση στην Ηλεία, δόθηκε βαρύτητα στο θέμα της λειτουργίας του αεροδρομίου του Αράξου και του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, σε συνάρτηση με τη συμβολή τους στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, που σημαίνει πολλά για την ανάπτυξη της περιοχής και συμβάλλει τα μέγιστα στο επιχειρείν.

Αύξηση των πτήσεων τσάρτερ

Αυτό που επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, είναι η αύξηση των πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Αράξου, καθώς αύξηση πτήσεων συνεπάγεται και αύξηση του τουριστών στην περιοχή, με πολλαπλά οφέλη για την Ηλεία και ενίσχυση των ξενοδοχειακών μονάδων. Καθοριστικής σημασίας σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.

Βεβαίως, αυτό απαιτεί και βελτίωση των υποδομών των αεροδρομίων και αξιοποίηση από κοινού, υποδομών που άπτονται της αεροπλοΐας.

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος του στρατιωτικού αεροδρομίου στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, καθώς η δραστηριότητα που αναπτύσσει συμβάλλει κατά μία έννοια και στην αύξηση του τουρισμού στην Ηλεία. Και αυτό γιατί στο αεροδρόμιο εξελίσσονται σημαντικές επιχειρήσεις, όπως η διεθνής άσκηση ‘ΗΝΙΟΧΟΣ 2024’ που θα λάβει χώρα αυτές τις ημέρες στην περιοχή, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αποστολών από το εξωτερικό. Αποστολές που θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία ανοίγουν νωρίτερα τη σεζόν γι’ αυτό το λόγο. Η άσκηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και ανάλογες ασκήσεις θα γίνουν και στο μέλλον, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 117 Π.Μ. θα είναι η βάση των F-35 και θα υπάρχει διαρκής δραστηριότητα.

Δύο αεροδρόμια με κοινές αναφορές, τα οποία στηρίζουν τον τουρισμό της περιοχής και αυτό που τονίστηκε στη συνάντηση είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές τους.

Κάτι, το οποίο ζητούν και οι ξενοδόχοι, γνωρίζοντας ότι αύξηση του τουρισμού συνεπάγεται ανάπτυξη του τόπου.

Να σημειωθεί, ότι το αεροδρόμιο του Αράξου, όπως και αυτό της Καλαμάτας, συγκαταλέγονται στα 22 αεροδρόμια της χώρας τα οποία θα αξιοποιηθούν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00