Αρχική » Ανέλαβε καθήκοντα ως άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο λαογράφος Ηλίας Τουτούνης

Ανέλαβε καθήκοντα ως άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο λαογράφος Ηλίας Τουτούνης

από Maria Petroutsa

Καθήκοντα άμισθου συμβούλου του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ανέλαβε ο γνωστός λαογράφος και συγγραφέας κ. Ηλίας Τουτούνης.

Ειδικότερα, ο κύριος Τουτούνης συναντήθηκε με τον Δήμαρχος Ήλιδας στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Σοχιάς στην Αμαλιάδα, όπου ο κύριος Χριστοδουλόπουλος του ανέθεσε καθήκοντα για τους εξής τομείς:

  • Υποστήριξη, προώθηση και ανάπτυξη της λαϊκής παράδοσης και της λαογραφίας στον Δήμο Ήλιδας.
  • Υποστήριξη στον εμπλουτισμό των λαογραφικών μουσείων που διαθέτει ο Δήμος Ήλιδας.
  • Συμμετοχή, προώθηση και υποστήριξη σε δράσεις και διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας που, αφορούν στη αναβάθμιση του ρόλου της λαϊκής παράδοσης και της ιστορίας του τόπου.
  • Προώθηση και συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας σε λαογραφικά γεγονότα με πανελλήνια, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια προβολή.

Ο κύριος Τουτούνης είχε ακριβώς τα ίδια καθήκοντα στον δήμο Ήλιδας, κατά την περίοδο 2017 – 2019, με πολλές συμμετοχές του δήμου σε λαογραφικά γεγονότα και εκδηλώσεις.

Κύριος σκοπός του νέους συμβούλου είναι η δημιουργία εντός του Δήμου Ήλιδας, ενός μεγάλου λαογραφικού μουσείου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται εκθέματα που διαθέτει ήδη ο δήμος, αλλά σήμερα βρίσκονται και σε ιδιωτικές συλλογές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00